JPMorgan savjetuje ulagače da prodaju kripto i kupuju dionice

0

Glavni globalni strateg JPMorgan Asset Managementa savjetovao je ulagačima da se usredotoče na procjene, ulažu u vrijedne dionice, prodaju kriptovalute i klone se bitcoina.

“FED precjenjuje snagu američkog gospodarstva jer se osjeća krivim zbog činjenice da je inflacija porasla pod njihovim nadzorom”, rekao je.

Preporuke stratega JPMorgana

Glavni globalni strateg JPMorgan Asset Managementa, David Kelly, ima nekoliko savjeta o tome u što bi trebali ulagati investitori.

“Poduzimamo snažne i brze korake za umjerenu potražnju kako bi se bolje uskladila s ponudom i kako bismo zadržali inflacijska očekivanja. Nastavit ćemo s time dok ne budemo sigurni da je posao obavljen.”

I tradicionalno i kripto tržište pretrpjelo je velike padove od početka godine zbog straha od strože monetarne politike kako bi se suzbila inflacija koja je dosegnula najviše razine u zadnjih četrdeset godina.

Nakon što je predsjednik Vijeća guvernera Sustava federalnih rezervi SAD-a, Jerome Powell, u svom posljednjem govoru naglasio da će kamatne stope možda morati ostati povišene kako bi se smanjila inflacija, Bitcoin je nakratko pao ispod 20.000 dolara.

Prema Kellyju, ulagači bi se sada trebali kloniti tehnoloških dionica s velikom kapitalizacijom, Bitcoina i kriptovaluta općenito te ulagati u dionice, dugoročne obveznice i druge alternative za stvaranje prihoda. Očekuje da će doći do veće nestabilnosti i visokog rizika od recesije.

Navodeći veliki rizik od recesije, Kelly je rekao da će se gospodarstvo oporaviti i normalizirati do kraja sljedeće godine. Međutim, upozorio je da je pravo pitanje “koliku štetu FED želi nanijeti ovom gospodarstvu?”

“Federalne rezerve precjenjuju snagu američkog gospodarstva jer se osjećaju krivima zbog činjenice da je inflacija porasla pod njihovim nadzorom”, istaknuo je glavni strateg JPMorgana.

Kelly je u ponedjeljak rekao da će se američko gospodarstvo “kolebati na rubu recesije” sve dok Federalne rezerve ne popuste u svojoj borbi za obuzdavanje inflacije. Očekuje da će FED povećati stopu saveznih fondova na raspon od 3.75%-4% do kraja godine, s trenutnih 2.25%-2.5%.

Izvršni direktor JPMorgana Jamie Dimon upozorio je ranije ovog mjeseca da dolazni ekonomski uragan i ulagačima je savjetovao da se pripreme.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X