Kripto burze u južnoj koreji masovno zapošljavaju

0

S povećanjem potražnje za kripto valutama u raznim kripto burzama se povećala i potreba zapošljavanja novog kadra, osobito u IT-u i podršci korisnicima.

Glavne južno korejske burze su najavile zapošljavanje velikog broj novih ljudi, a te kompanije su na glasu kao jako poželjan poslodavac. Imaju atraktivne benefite i fleksibilnosti koje motiviraju novi kadar da odlazi iz banaka i tradicionalnih financijskih kompanija te da dođu kod njih.

Bithumb zapošljava novih 400 osoba

Najveća južno korejska burza Bithumb je započela sa zapošljavanjem novoga kadra. Zanimljivo je da ova burza trenutno ima zaposleno više od 450 osoba, a sada traže još novih 400. Navodno će njih 300 biti u klijentskim centrima dok će od njih 100 biti smješteno u glavnom sjedištu firme. Jeon Soo-yong, CEO Bithumba, je izjavio da su odlučili zaposliti toliki broj novih ljudi kako bi kreirali nova radna mjesta za mlade ljude, a uz to proširili svoje poslovanje.

Stotina novih radnika će raditi u IT-u, marketingu i pravnim aktivnostima u sjedištu firme, dok će njih 300 raditi kao podrška korisnicima u call centrima.

Njihov najveći konkurent, Upbit, koji je podržan od strane Kakao korporacije, trenutno zapošljava oko 100 osoba, a planiraju tijekom ove godine zaposliti barem još 100. Također treća burza Korbit, trenutno zapošljava 60-tak osoba, a planiraju proširiti tim s još 40-tak ljudi.

Ovaj veliki rast potrebe za zaposlenicima dolazi uz povećanu potražnju kripto valuta, ali uz to, južno korejska vlada je donijela naredbu da kripto burze moraju imati sigurnost jednaku kao financijske institucije, pa se povećala potražnja za kvalitetnim IT profesionalcima.

Atraktivnija radna mjesto od onih u bankama

Mnogi zaposlenici banaka mijenjaju svoja radna mjesta i dolaze raditi u kripto burze. Navodno je veliki broj bivših zaposlenika banaka predalo svoje životopise za radna mjesta u firmama kao što su Bithumb, Coinone, Korbit i Upbit.

Za razliku od tradicionalnih financijskih institucija, radnici u kripto burzama imaju više slobode i fleksibilnosti. Atmosfera u takvim firmama je uglavnom neformalna, što je jako velika razlika spram banaka.

Radnici budu plaćeni za prekovremene, dobivaju dionice kompanije, bonuse, pokrivene putne troškove, hranu, članstvo u teretanama, masažu itd. Naravno, ovo su normalne stvari u IT firmama, ali sada osobe koje rade u tradicionalnim financijskim institucijama otkrivaju ovakva radna mjesta i uopće nas ne čudi da su im primamljiva.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.
Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X