Južnokorejska kripto burza GDAC hakirana za gotovo 14 milijuna dolara

0

Južnokorejska kripto burza GDAC hakirana je za oko 13,9 milijuna dolara. Burza je zaustavila sve depozite i isplate i provodi hitno održavanje servera kao odgovor na napad, rekao je izvršni direktor GDAC-a Han Seunghwana.

Prema objavi, napadač je preuzeo kontrolu nad jednim od vrućih novčanika burze ujutro 9. travnja i počeo premještati kriptovalute u novčanike pod kontrolom napadača.

Ukradeni iznos je “otprilike 23% trenutne ukupne imovine GDAC-a”, navodi se u objavi. Mjenjačnica je upozorila policiju, prijavila hakiranje Korejskoj internetskoj i sigurnosnoj agenciji (KISA) i obavijestila Financijsko-obavještajnu jedinicu (FIU) o gubitku uzrokovanom ovim napadom.

Seunghwan je rekao da burza ne zna kada će se povlačenje nastaviti. “Tražimo vaše razumijevanje jer je teško potvrditi kada će se pokrenuti depoziti i isplata, budući da je istraga trenutno u tijeku”, istaknuo je.

Hakiranje centraliziranih burzi i dalje je problem u kripto industriji. Primjer za to je i Crypto.com, koji je hakiran za više od 15 milijuna dolara u siječnju 2022. godine. Usred krize likvidnosti na FTX-u, napadač je iz propale kripto mjenjačnice izvukao 663 milijuna dolara. Napad GDAC-a mogao bi biti prvo veliko hakiranje centralizirane kripto burze 2023. godine.

Nadolazeće kripto zakonodavstvo Hong Konga predlaže mogućnost za kripto skrbnike da drže do 2% imovine klijenata u vrućim novčanicima. Platforme također moraju imati osiguranje za pokrivanje rizika skrbništva.

Južnokorejske vlasti frustrirane u naporima za izručenje Do Kwona

Južnokorejski tužitelji nedavno su zaplijenili imovinu suosnivača Terraform Labsa, Daniela Shina.

Vlasti su zaplijenile Shinove stanove u Seulu i zemljište u Hwaseongu i Gapyeongu u južnoj pokrajini Chungcheong te sve automobile koje posjeduje. Tužitelji procjenjuju da je prihod od zločina koje su navodno počinili Shin, suosnivač Terraform Labsa Do Kwon i drugi ukupno iznosio više od 300 milijuna dolara.

Kwon je trenutno u crnogorskom zatvoru nakon što je uhvaćen u pokušaju bijega s lažnom putovnicom, a navodno je pretvorio 69 milijuna dolara ukradenih prihoda u Bitcoin.

Vlasti su zatražile od Binancea da spriječi Kwona u likvidaciji prihoda. Za razliku od Shina, Kwon navodno ne posjeduje imovinu u Južnoj Koreji.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X