Kako će se Bitcoin kretati ovaj tjedan?

0

Potencijalni katalizator značajnog rasta cijene Bitcoina u 2020. godini bila je kombinacija izrazito fleksibilne monetarne politike središnjih banaka i masovne potrošnje vlada.

“Jeftiniji” fiat novac nadahnuo je mnoge da se zaštite kupovinom trenutno najveće svjetske kriptovalute. Kao rezultat, Bitcoin je u samo pet mjeseci skočio s 3.858 na čak 10.500 dolara.

Unatoč tome, isti katalizatori koji su Bitcoin eksponencijalno pogurali sada odaju znakove povlačenja. Pogotovo ovog tjedna, investitori su počeli vjerovati u ideju o oporavku američkog gospodarstva bez dodatne novčane potpore.

Ishod je korektivni BTC / USD trend, koji sada trguje oko 18 posto niže u odnosu na ATH ove godine.

Izgledi za oporavak u proizvodnji i radnim mjestima jači su od očekivanog. Ovo je dovelo Bitcoin u kratkoročni bearish segment. Trenutno postoje tri glavna razloga zbog kojih bi najveća kriptovaluta mogla pasti ispod razine od 10.000 američkih dolara.

Dollar je sve više bullish

Mnogi analitičari nisu vjerovali da će se američki dolar oporaviti nakon pada na dvogodišnju najnižu razinu. No, dolar je ojačao unatoč naglasku Federalne Rezerve da će održavati kamatne stope nisko i inflaciju višu, iznad “idealnih razina” tijekom dužeg razdoblja.

Apel za američkim dolarom ponovno se pojavio kad je rizična imovina ušla u korekciju cijena jer je bila “overbought”. Primjerice, američko tržište dionica je zabilježilo svoj najznačajniji jednodnevni pad od lipnja u četvrtak.

Kao rezultat, Nasdaq prošlog je tjedna pao za 1,18 posto, dok su S&P 500 i Dow Jones pali za 2,31 i 1,82 posto. Analitičari su primijetili da su ulagači odlučili rasprodati svoje profitabilne pozicije u američkim dionicama nakon što je njihovo Ministarstvo rada otkrilo pad stope nezaposlenosti od 8,4 posto.

I američki dolar se oporavio, smanjujući tako potražnju za “sigurnim utočištima” poput zlata i Bitcoina. Jači sentiment za dolara jedan je od razloga zašto bi Bitcoin ovaj tjedan mogao završiti na cijeni od 10.000 američkih dolara ili manje.

Američki poticaji za gospodarstvo smanjeni?

Izvještaj Financial Timesa objavljen u nedjelju otkriva vjerojatnost republikanaca da prekinu potražnju demokrata za novu novčanu potporu od 915 trilijuna dolara. Umjesto toga, Trumpova administracija vjerojatno će nastaviti sa znatno smanjenim paketom pomoći od 500 milijardi dolara.

“U Zakonu o brizi [ožujski prijedlog zakona o poticajima] postigli smo dogovor jer je s obje strane postojao krizni mentalitet kad je tržište padalo, a gospodarstvo se gasilo. Krizni mentalitet jednostavno trenutno ne postoji na republikanskoj strani ”, priznao je Ben Koltun, viši analitičar u Beacon Policy Advisorsu u Washingtonu, u svojoj izjavi za Financial Times.

Kako se američki Kongres vraća na raspravu o tom pitanju do kraja ovog mjeseca, ulagači će se najvjerojatnije zadržati u američkom dolaru. 

CME BITCOIN FUTURES “jaz”

Trgovci Bitcoinom u međuvremenu očekuju kretanje cijene prema rupi koja se pojavila na CME BTC/USD grafu sredinom srpnja.

Takozvani “jaz” je na razini od 9.665 dolara. Ranija zapažanja pokazuju da Bitcoin ispunjava ove rupe 9 od 10 puta. Dakle, kriptovaluta ima oko 90 posto šanse da se zatvori ispod 10.000 dolara.

Bitcoin trenutno trguje na razini od 10.150 dolara, gdje mislite da će završiti krajem tjedna?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X