Kako je ChatGPT rasporedio 100 dolara za kripto trgovanje

0

Prema eksperimentu koji je proveo Cointelegraph, najnovija verzija chatbota za umjetnu inteligenciju, ChatGPT-4, smatra da su događaji u posljednjih sedam dana pozitivni za Bitcoin, Ether i Cosmosov Atom, a u iste je i “uložila” 100 dolara.

Cilj eksperimenta bio je razumjeti potencijalne pristranosti GPT-4 prema određenim kriptovalutama te procijeniti kako bi događaji od prošlog tjedna mogli utjecati na odluke o ulaganju i može li prilagoditi određenu strategiju ulaganja kako bi na kraju ostvario profit.

Eksperiment je započeo prošli tjedan, a GPT-4 je dobio zadatak da raspodijeli 100 dolara kako bi “zaradio što više novca u najkraćem vremenu”. Budući da GPT-4 ima znanje koje obuhvaća period do rujna 2021., Cointelegraph mu je dao dodatne podatke iz kraja 2021. i 2022. godine, zajedno sa svojim tržišnim vijestima i najčitanijim člancima u zadnjih sedam dana kako bi ovaj AI alat na temelju najnovijih događaja što bolje razumio kako ulagati u kripto.

AI ulaže u Bitcoin, Ether i NFT

GPT-4 je napomenuo da je trenutno stanje kripto tržišta nestabilno, s različitim čimbenicima koji utječu na cijene.

“Nedavni propasti Silicon Valley Bank i Signature Bank doveli su do povećane neizvjesnosti u financijskom sektoru. Ova situacija, u kombinaciji s regulatornim pritiskom i makroekonomskim čimbenicima, pridonijela je fluktuacijama cijena kriptovaluta,” napisao je ChatGPT.

Izvor: Cointelegraph

Umjetna inteligencija je savjetovala da se 100 dolara rasporedi na sljedeći način:

  • 50 USD u Bitcoin
  • 25 USD u Ether
  • 15 dolara za ATOM
  • 10 USD za “NFT i Web3 povezane projekte”

Što se tiče Bitcoina, GPT-4 je rekao da, unatoč kratkoročnoj volatilnosti i nedavnom padu cijene, još uvijek ima snažan dugoročni potencijal.

“Opći trend pokazuje da Bitcoin djeluje kao sigurno utočište tijekom razdoblja financijske nestabilnosti, poput nedavne propasti banaka Silicon Valley Bank i Signature Bank. Dominacija Bitcoina se približava 50%, a neki analitičari predviđaju pomak prema 100 tisuća dolara”, napisala je umjetna inteligencija.

Cointelegraph prati uspješnost ulaganja pomoću alata za praćenje portfelja. U vrijeme pisanja ovog teksta, već je došlo do malog dobitka.

U međuvremenu, GPT-4 sugerirao je da bi nadolazeća Shangai nadogradnja Ethereuma mogla ojačati njegovu dominaciju i koristiti pružateljima likvidnih uloga.

“Cijena Ethereuma također pokazuje znakove oporavka, što ga čini prikladnim dodatkom portfelju.”

Chatbot je zatim preporučio 15 USD za ATOM, zbog Cosmosovog pokretanja Interchain Securityja, koji bi “mogao stvoriti potencijalne prilike za rast ATOM-a.”

“To je projekt koji obećava u blockchain prostoru, a lansiranje bi moglo privući više ulagača”, piše ChatGPT.

Također je rekao da stavi 6 dolara u Decentralandovu MANA-u, s obzirom na to da “interes za virtualne svjetove i NFT-ove nastavlja rasti,” i 4 dolara u Chainlinkov LINK.

“Uz sve veće prihvaćanje Web3 i decentraliziranih aplikacija, potražnja za pouzdanim podacima izvan lanca nastavit će rasti. Chainlinkov LINK token koristi se za plaćanje usluga unutar Chainlink ekosustava, što ga čini dobrom investicijom kako se potreba za Oracle uslugama širi.”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X