Kako je cijena Bitcoina pala 5% u samo 60 minuta

0

Cijena Bitcoina oštro je pala 3. ožujka, izbrisavši 22 milijarde dolara s tržišne kapitalizacije Bitcoina.

Bitcoin je pao više od 5% s 23 500 USD na 22 240 USD u nešto više od 60 minuta 3. ožujka, usred vala neizvjesnosti u vezi s kripto bankom Silvergate Capital i padom njihovih dionica.

Pad cijene izbrisao je 22 milijarde dolara iz ukupne tržišne kapitalizacije Bitcoina, koja sada iznosi 430,9 milijardi dolara, prema Cointelegraph Markets Pro. I druge kriptovalute poput Ethera (ETH), XRP-a, Cardana (ADA), MATIC-a također su pretrpjele sličan nagli pad.

Neizvjesnosti u Silvergateu

Markus Thielen, voditelj istraživanja na platformi za digitalnu imovinu Matrixport, rekao je za Cointelegraph kako vjeruje da je pad cijene povezan s nedavnom kontroverzom u Silvergate banci zbog odgođenog podnošenja godišnjih financijskih izvješća. Dodatan utjecaj su i pojačani napori regulatora Sjedinjenih Država kojima se pokušava ograničiti veza između banaka i kripto tvrtki.

cijena bitcoina 2023
Izvor: Cointelegraph Markets Pro

Dionice banke Silvergate banke pale su za više od 55% u četvrtak nakon što je u srijedu navečer banka najavila Komisiji za vrijednosne papire i burzu da neće moći podnijeti svoje godišnje izvješće na vrijeme.

Kako su dionice pale na rekordno nisku razinu u četvrtak, većina Silvergateovih kripto klijenata, uključujući Coinbase, Paxos, Galaxy Digital i Crypto.com, prekinuli su veze s bankom.

Silvergate je SEC-u rekao da “analizira određene regulatorne i druge upite i istrage koje su u tijeku.” Dionice banke sada su ove godine pale za 67%. Ipak, ovo ide na ruku Hong Kongu i Kini, koji postaju sve otvoreniji za kripto. Do sada smo imali priliku vidjeti povećanje aktivnosti stablecoina.

cijena bitcoina
Izvor: Cointelegraph Markets Pro

Bitcoin i Ether, dvije najpopularnije digitalne imovine, ostaju relativno stabilne kao odgovor na krizu u Silvergateu. Posljednji put kada je BTC imao cijenu od 22.250 dolara bilo je 15. veljače. Oštar pad dolazi unatoč solidnom početku 2023., s BTC-om koji je još uvijek porastao za 34,8% tijekom godine.

Ether je također pao 4,74% s 1644 USD na 1566 USD, što je uzrokovalo brisanje 9 milijardi USD s njegove tržišne kapitalizacije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X