Kako je suosnivač Reddita kupio 50.000 ETH za samo 15 tisuća dolara

0

Suosnivač Reddita, Alexis Ohanian, navodno je kupio 50.000 Ethera (ETH) za samo 15.000 dolara tijekom pretprodaje ove kriptovalute 2014., što je tada iznosilo samo 30 centi po coinu.

Ohanian, koji je Reddit napustio 2020., rekao je za Forbes da smatra da mu je ideja decentralizirane pohrane vrijednosti vrlo atraktivna djelomično zbog njegovog armenskog podrijetla, što ga je potaknulo da se krene kockati s Ethereumom.

Alexis Ohanian iznimno je optimističan po pitanju kriptovaluta, a prihode od svog ranog ulaganja u Ether iskoristio je za pokretanje tvrtke rizičnog kapitala usmjerene na kripto.

“Svaka grupa ljudi koja u svojoj svijesti, ili u svojoj kolektivnoj povijesti, ima neku ideju o progonu, posebno od strane države, čini ideju pohrane vrijednosti koju ne kontrolira niti jedna država vrlo privlačnom”, istaknuo je Alexis.

Ulaganje vrijedno vrtoglavih 82,5 milijuna dolara

Prema trenutnim cijenama, ovo ulaganje vrijedi nevjerojatnih 82,5 milijuna dolara (prema podacima s CoinMarketCap-a).

Alexis je također istaknuo kako su turski vojnici zaplijenili ostavštinu njegove obitelji sagova tijekom armenskog genocida u Prvom svjetskom ratu, što je dovelo do njegovog zanimanja za “imovinu koja se ne može zaplijeniti”.

Kada je čuo za Ethereum na sastanku s mjenjačnicom kriptovaluta Coinbase, Ohanian je vidio potencijal za programere da na njemu izgrade širok raspon potencijalno nezapljenjivih sredstava, kao što su nezamjenjivi tokeni (NFT).

Kao rezultat toga, napravio je korak u svoje početno ulaganje u Ether, ali i rekao da smatra, “kada pogleda unatrag, da nije uložio ni približno onoliko koliko je trebao.”

Ohanian je 2020. godine osnovao tvrtku rizičnog kapitala 776 koristeći prihode od svojih ranih ulaganja u Ether i Coinbase. Tvrtka je uložila u 29 kripto startupa i u veljači 2022. prikupila 500 milijuna dolara za financiranje sličnih ulaganja.

U skladu s Ohanianovim stajalištima da medvjeđa tržišta dopuštaju ulagačima kupnju imovine po sniženim cijenama, tvrtka je pad tržišta smatrala savršenim vremenom za dugoročno ulaganje u kripto. Tvrtka se trenutno može pohvaliti s više od 750 milijuna dolara imovine kojom upravlja.

Unatoč činjenici da su kriptovalute nevjerojatno nepredvidive, Ohanian smatra da je velik pojedinaca generacijsku svjedočilo ogromnim inflacijama, zbog čega volatilnost kriptovaluta djeluje podnošljivije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X