Kako je za manje od 24 sata trader izgubio 1.220 bitcoina?!

0


Prošli tjedan cijena bitcoina nakratko je pala na oko 3.600 dolara na BitMEX-u, likvidirajući više od 1,2 milijarde dolara na long pozicijama.

Trenutna korekcija bitcoina dodatno se “pogoršala” kada je cijena BTC-a pala na 5.000 dolara sa 7.900 dolara, zabilježivši pad od 35 posto. Prvobitna korekcija uzrokovala je golemu količinu long pozicija da budu likvidirane ili raskinute, što je dovelo do pokretanja procesa likvidacije na BitMEX-a te se odjednom prodalo desetke milijuna dolara u vrijednosti Bitcoina.

Koji je rizik trgovanja leveragem?

Često, veliki računi na BitMEX-u i drugim kripto burzama trguju s niskim leveragem, što značajno smanjuje vjerojatnost likvidacije. Ali, kada cijena Bitcoina padne za 30 do 40 posto, čak su i računi s niskim leveragem u rasponu od 3-5 puta osjetljivi na likvidacije. To je na kraju dovelo račune s više od 10 milijuna dolara da se počnu likvidirati, dodajući golemu razinu prodajnog pritiska na Bitcoin.

Kripto trgovac pod nazivom “I am Nomad” podijelio je vijest da je jedan korisnik BitMEX-a u Južnoj Koreji izgubio 1.220 BTC-a u vrijednosti od 11 milijuna dolara na temelju pada cijene BTC-a od 50 posto.

Iako se cijena bitcoina oporavila s 3.600 dolara, u posljednja dva dana odbila se od razine 6000 dolara. Takov oštro odbijanje od 6000 dolara, što je znatno slabija razina otpora od 6.400 dolara, sugerira da nije dovoljna potražnja kupaca jer cijena Bitcoina i dalje pada prema 4.000 dolara.

U kratkom roku, zbog velike rasprodaje visoko rizične imovine na globalnom financijskom tržištu, očekuje se da institucionalna potražnja za Bitcoinima neće postojati.

Premija Grayscale Bitcoin Trust-a pala je s 30% na oko 10-15% u posljednja dva tjedna, a prema riječima poduzetnika Kim Dotcoma, institucije su u nedavnom silaznom trendu masovno rasprodale BTC.

Ovisi li Bitcoin o stanju na američkom tržištu vrijednosnih papira?

Dow Jones Industrial Average (DJIA) pokazuje pad za više od 1.000 bodova na otvaranju, unatoč potezu Federal Reserve-a da spusti referentnu kamatnu stopu na nulu.

S obzirom na povezanost cijene Bitcoina s američkim burzama od početka ožujka, slabost tržišta dionica vjerojatno će izvršiti veći prodajni pritisak na cjelokupnom tržištu kriptovaluta.

Tyler Winklevoss, suosnivač i izvršni direktor velike kripto burze Gemini, rekao je da Bitcoin nije dobar hedge za vrijeme pandemije, a u kratkom roku se ne očekuje pozitivan odgovor tržišta na strah od još jačeg širenja pandemije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X