Kako se Bitcoin drži u usporedbi s najvećim imovinama na svijetu?

0

Bitcoin je prošli tjedan ostvario cijenu od 60.000 dolara po tokenu, a također je postao vrjedniji od tri najveće svjetske banke zajedno. Prema javno dostupnim podacima, najveća kriptovaluta tržišnom je kapitalizacijom nadmašila tri najcjenjenija svjetska bankarska diva.

Tržišna kapitalizacija Bitcoina naglo prerasla financijske institucije

Kada je dosegao do sada najveću povijesnu cijenu od 61.700 američkih dolara, tržišna kapitalizacija Bitcoina iznosila je otprilike 1,15 bilijuna dolara. Kombinirana tržišna kapitalizacija JPMorgan Chasea, Bank of America i Industrijske i komercijalne banke Kine iznosi 1,08 bilijuna američkih dolara.

Ali ovdje nije kraj impresivnim usporedbama; Visa i Mastercard, najveće platne mreže u svijetu, imaju zajedničku tržišnu kapitalizaciju od 871 milijardi dolara, što je također sada znatno manje od one Bitcoina. Od tada je Bitcoin zabilježio blagi pad u vrijednosti, spustivši svoju tržišnu kapitalizaciju na oko 1,04 bilijuna američkih dolara. Tako je i dalje ostao u klubu imovina koje su vrijedne više od trilijun dolara, a to je iznimno postignuće.

Analitičari su tu razinu tržišne kapitalizacije prethodno odredili kao vjerojatnu zonu konsolidacije, što ona i ostaje nakon što je pad u ponedjeljak Bitcoin vratio ispod svojih prethodnih najviših razina cijene krajem veljače. Osim veličine njegove tržišne kapitalizacije, brzina kojom je došao do nje je još impresivnija. Bitcoinova vrijednost je krenula gotovo s 0 dolara, a dosegao je kapitalizaciju od 1 bilijun dolara 3,6 puta brže od Microsofta.

Hoće li Bitcoin prestići Google u kapitalizaciji ove godine?

Analizirajući podatke o tržišnoj kapitalizaciji, mrežni analitički resurs Ecoinometrics dodao je da od subote tržišna kapitalizacija Bitcoina iznosila 45% financijskog (investicijskog) zlata te 10% fizičkog tržišta zlata u cjelini. Da bi u potpunosti premašio zlato, nešto o čemu se već raspravlja među sudionicima tržišta, jedan Bitcoin trebao bi trgovati po cijeni od 590.000 dolara.

Već je sada tržišnom kapitalizacijom pretekao Teslu i Facebook, a idući na meniju je Google. Da bi se to dogodilo, cijena bi trebala dostići 75.000$. Sve ovo možete vidjeti na grafu ispod.

Izvor: Ecoinometrics

Mislite li da je moguće da u ovom bull runu Bitcoin prestigne Apple u tržišnoj kapitalizaciji?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X