Kandidat za premijera Kanade podržava slobodu korištenja Bitcoina kao novca

0

Konzervativni kandidat za novog kanadskog premijera vjeruje da bi građani Kanade trebali slobodno koristiti Bitcoin i drugu kripto imovinu kao novac.

Kandidat Kanadske konzervativne stranke za premijera, Pierre Poilievre, dao je podršku građanima Kanade u slobodi posjedovanja i korištenja Bitcoina kao legalnog novca u zemlji, uključujući i tokene, pametne ugovore i decentralizirano financiranje.

“Ljudi bi trebali imati slobodu izbora drugog novca. Ako će vlada zloupotrijebiti našu gotovinu, trebali bismo imati slobodu korištenja drugog, kvalitetnijeg novca”, izjavio je Poilievre.

Ranije ove godine, kanadska vlada na čelu s premijerom Liberalne stranke, Justinom Trudeauom, zauzela je čvrst stav protiv kriptovaluta kao odgovor na prosvjede Freedom Convoy koji su se održali u Ontariju. Organizatori prosvjeda tjednima pozivaju na smjenu Trudeauove vlade.

U siječnju i veljači kanadski dužnosnici zamrznuli su bankovne račune prosvjednika i pokušali blokirati sve donacije vozačima kamiona, uključujući i one kripto.

Izvršna direktorica kanadskog Blockchain konzorcija (CBC), Koleya Karringten, izjavila je za Cointelegraph da trenutno “neprijateljsko okruženje liberalne vlade prema kriptu proizlazi zbog nedostatka znanja, razumijevanja i regulatorne jasnoće”.

„Važno je imati snažnu poziciju zagovaranja kako bi se vlada educirala o blockchainu. Kada vide razinu poreznih prihoda, znat će da ovo nije industrija za kriminalce, to je industrija za inovacije”, istaknula je Karringten te dodala da banke i političari to više ne mogu ignorirati. Svi se počinju pitati “Kako usvojiti kriptovalute kao zakonsko sredstvo plaćanja?”

Do listopada 2021., globalni lider u istraživanju tržišta, Ipsos, utvrdio je da samo oko 14% kanadskih građana starijih od 18 godina posjeduje kriptovalutu. Međutim, taj je broj porastao sa 3%, koliko je iznosio 2016., što ukazuje na ogromnu stopu rasta.

Izgledi za usvajanje djeluju obećavajuće, budući da oko 25% odraslih Kanađana razmišlja o kupnji kriptovaluta u budućnosti. Ovaj osjećaj u skladu je s istraživanjem objavljenim u siječnju 2022., koje je pokazalo da je od 1000 kanadskih ispitanika, 62% bilo zainteresirano za plaćanje u kriptovalutama do 2027.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X