Kapitalizacija kripto tržišta opet iznad $2 bilijuna

0

Bitcoin, ali i cijelo kripto tržište je 13. kolovoza doživjelo još jedan rebound od pada cijena koji su se dogodio dan prije. Tako se za sada potvrdio bullish trend.

Bitcoin odbija bearish trend

Podaci iz TradingViewa pokazali su da je Bitcoin porastao s ispod 44.000 dolara na 46.300 dolara u nekoliko sati. Povećanje od 5,5% u petak izbrisalo je padajući trend cijelog prethodnog dana, još jednom dokazujući postojanu moć bullova na razinama cijena iznad 40.000 dolara. Mnogi su očekivali veći pad s obzirom na to da je najveća kriptovaluta stupila ispod support razine od 45.000 dolara, ali to se nije dogodilo.

Najnoviji oporavak cijene Bitcoina poklopio se sa svježim vijestima iz Sjedinjenih Država, gdje je sve veći broj senatora imao problema sa sadržajem i značenjem određenih pojmova vezanih za kriptovalute u nedavno usvojenom prijedlogu o infrastrukturi. Zakonodavci trenutno zahtijevaju izmjenu dijela o kriptovalutama kako ovaj prijedlog ne bi ograničavao ovu industriju unutar SAD-a.

Istodobno, predsjednik Argentine, Alberto Fernandez, otkrio je spremnost za usvajanje Bitcoina u ovoj ekonomski problematičnoj zemlji. S povratkom pozitivnog trenda, u vrijeme pisanja najveća kriptovaluta vrijedi 46.300 dolara. Kako velik broj futures ugovora istječe ovaj tjedan, mnogi predviđaju da bi mogli vidjeti Bitcoin na 50.000 dolara krajem tjedna. 

Cijena Ethera obranila 3.000 dolara

U međuvremenu su i Altcoini imali koristi od oporavka Bitcoina, a neki od prvih pedeset kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji ostvarili su tjedni rast koji je iznosio više od 40%. Najveći altcoin prema tržišnoj kapitalizaciji, Ethereum, bio je nešto mirniji. Njegov tjedni rast iznosi oko 15%, a trenutno se kreće blizu cijene od 3.200 dolara nakon što je u četvrtak nakratko izgubio support razinu od 3.000 dolara.

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta vratila se na bitnu psihološku razinu. Trenutna vrijednost svih kriptovaluta iznosi 2 bilijuna dolara nakon što to nismo vidjeli od svibnja.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X