Kapitulacija Bitcoin minera mogla bi završiti u rujnu

0

Bitcoin mineri kapituliraju već gotovo dva mjeseca, ali vjerojatni kraj ovoga je na vidiku.

To je bio zaključak tvrtke Blockware za infrastrukturu Blockchaina i mining kriptovaluta nakon što je 29. srpnja objavila svoj posljednji Intelligence Newsletter.

Izvještaj: “Očekujte” kraj kapitulacije do rujna

Najnovije izdanje serije istraživanja tržišta istaknulo je promjene u mining ekosustavu koje mogu promijeniti trend koji postoji od početka lipnja.

Mineri, sudeći prema metrici hash ribbons, odlaze u mirovinu na “dugotrajno razdoblje”, kaže Blockware, a od 1. kolovoza hash ribbons signaliziraju kapitulaciju na 55 dana.

“Trenutna kapitulacija minera započela je 7. lipnja 2022. i trajala je značajno vrijeme. Važno je napomenuti da su kapitulacije minera posebno relevantne jer otkrivaju da veliki broj strojeva više ne hašira,” napisala je tvrtka:

“Od 7. lipnja nove generacije mining rigova vjerojatno su priključene u sustave javnih i privatnih mining tvrtki. Međutim, dovoljno rigova stare generacije ili neučinkoviti mineri s prekomjernom zaduženošću su se isključili. Zbog toga su se hash rate i težina mininga zapravo smanjili.”

Preokret odražava prepreke profitabilnosti izazvane padom cijene Bitcoina, koja je u lipnju dosegla 17.600 USD – vraćajući tržište nazad u kasnu 2020.

Kako se pojavljuju znakovi, iako osporavani, da se cijena vraća, tako da se šanse za bolje uvjete za minere poboljšavaju. Prema Blockwareu, kapitulacija, kako je definiraju hash ribbons, trebala bi biti gotova prije kraja ljeta.

“Ako ne dođe do novih padova cijene Bitcoina, trebali bismo očekivati ​​da će kapitulacija minera završiti u kolovozu ili najkasnije u rujnu”, dodaje Newsletter.

Težina mininga će prekinuti višemjesečni silazni trend

Kada je riječ o povratku minera, rani signali već su vidljivi u lancu, zahvaljujući automatiziranim prilagodbama u fundamentima mreže Bitcoina.

Konkretno, povećanje težine mininga uslijedilo je nakon tri izravne prilagodbe težine prema dolje zaredom.

“Trenutno se predviđa da će promjena težine biti pozitivna i postoji velika vjerojatnost da će potrajati”, sažeo je Blockware.

Porast će, ako se trenutne razine spot cijena također zadrže, biti skroman i iznosit će oko 0,5%. Usporedbe radi, prethodno smanjenje težine iznosilo je -5%.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X