Kina blockchain želi koristiti kao ‘strateško oružje’

0

Čak 73% kineskih kompanija vjeruje da je blockchain jedan od 5 strateških prioriteta, navodi se u izvještaju revizorske i konzultantske kuće Deloitte, jedne od četiri najveće te branše na svijetu.

U izvještaju pod nazivom “Deloitteovo globalno blockchain istraživanje za 2019”, kompanija je ispitala 1.386 predstavnika kompanija u 11 zemalja, uključujući 200 ispitanika iz Kine kako bi omogućila više informacija i povećala znanje o stavovima i ulaganjima u blockchain kao tehnologiju.

Istraživanje je provedeno između 8. veljače 4. ožujka 2019. godine. Prema rezultatima istraživanja, zaposlenici u kineskim kompanijama izrazili su najveću stopu povjerenja da je blockchain tehnologija jedan od pet najvažnijih prioriteta u zemlji, dok su isti metrički podaci u SAD-u iznosili 56%.

Pokrivenost istraživanja konzultantske kuće Deloitte

Istovremeno, na globalnoj razini, 53% ispitanika izjavilo je da smatraju da je tehnologija distribuiranog registra (DLT) među pet glavnih strateških prioriteta, što je za 10% više u odnosu na 2018. godinu, navodi se u izvještaju.

Paul Sin, voditelj Deloitteovog azijsko-pacifičkog blockchain laboratorija i konzultantski partner u Deloitte Advisory, u izvještaju je istaknuo da će se blockchain u Kini implementirati strateški (a ne “taktički”) “više nego bilo gdje drugdje u svijetu”.
“Sve više projekata [u Kini]vodi top menadžment koji koristi blockchain kao strateško oružje, a ne kao sredstvo za povećanje produktivnosti.”

Nakon što je zabranila ICO projekte i burze koje pružaju usluge razmjene bitcoina (BTC) za fiat krajem 2017. godine, Kina je bila na popisu anti-kripto zemalja koja je aktivno ometala kripto tehnologiju. U ožujku 2018. godine, “Financial Times” izvijestio je da je najveći broj prijava patenata za blockchain tehnologiju Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (WIPO) 2017. godine došao upravo iz Kine.

Od tada je blockchain ostao glavni fokus razvoja u Kini, s obzirom na to da je zemlja navodno vodeća u svijetu po broju blockchain projekata od travnja 2019. godine.

Osim toga, nepopustljive kineske politike prema kriptovalutama nisu još uvijek nisu splasnule. WeChat, aplikacija za razmjenu poruka i servis za plaćanja, u svibnju ove godine zabranio je transakcije kriptovaluta u svojoj politici plaćanja.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X