Kina implementira digitalni Yuan u velike korporacije!

0

Narodna banka Kine (PBoC) planira dodati gigantsku kompaniju koja se bavi dostavom hrane, Meituan Dianping, na svoj popis platformi koje će testirati slučajeve digitalnog juana u stvarnom životu. Vlasnik kompanije je Tencent Holdings, kineska multinacionalna konglomeratna kompanija osnovana 1998. godine.

Meituan Dianping je platforma za dostavu hrane sa sjedištem u Pekingu, koja trenutno ima više od 435 milijuna aktivnih korisnika i dnevne transakcije u milijardama dolara. Ovo stvara ogromnu priliku za masovno usvajanje digitalnog juana, koji se još naziva i Digital Currency Electronic Payment ili DCEP.

Gdje će se sve testirati digitalni yuan?

Neimenovani izvori izjavili su za Bloomberg da je Meituan razgovarao s istraživačkim odjelom kineske središnje banke (Institutom za istraživanje digitalnih valuta) u vezi slučajeva upotrebe digitalne valute središnje banke (CBDC). No, obje strane tek trebaju precizirati pojedinosti o svom partnerstvu. Navodno je i Tencent-ova platforma za video streaming, Bilibili, trenutno u pregovorima s PBoC-om za testiranje digitalnog juana.

Datum izlaska CBDC-a nije poznat, ali Kina je blizu!

PBoC je već pojasnio da nema određeni datum pokretanja digitalnog juana, ali središnja banka i njezin odjel za istraživanje blockchaina povećavaju napore da testiraju stvarne slučajeve uporabe CBDC-a u svijetu. U travnju su se pojavile glasine o pokretanju aplikacije za digitalni novčanik u četiri kineska grada: Shenzhen, Chengdu, Suzhou i Xiongan. Ovo bi bilo početno testiranje digitalne valute.

Kineski napredak prema testiranju i lansiranju državne digitalne valute samo se ubrzao tijekom pandemije. U lipnju, bivši potpredsjednik Nacionalnog vijeća Fonda za socijalno osiguranje, Wang Zhongmin, objavio je da je Kina dovršila sigurnosni razvoj svog CBDC-a. Vlada je također započela izrađivati ​​zakone za isti u ožujku ove godine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X