Kineska banka izdala poticaje od 16.9 milijardi dolara na blockchainu

0

Kineska Zheshang Bank, nacionalna komercijalna banka, koristila je blockchain tehnologiju za izdavanje komercijalnog papira s pokrićem u imovini, skraćeno ABCP. Objavljen je u sklopu pilot projekta Nacionalne asocijacije investitora institucionalnih financijskih tržišta (NAFMII) za ABCP.

Komercijalni papir s pokrićem u imovini je kratkoročna investicija koju su izdale financijske institucije kako bi pomogle tvrtkama da ispune kratkoročne ciljeve. Pod nazivom “Lianxin 2020, Lianjie komercijalni papir s pokrićem u imovini prve faze”, razdoblje ABCP-a Lianxin je šest mjeseci, a raspon sljedeće emisije tek treba biti određen. Vrijednost Liaxin 2020 iznosi 16.9 milijardi dolara.

Dužnosnik NAFMII-a napomenuo je da će upotreba blockchain tehnologije osigurati poduzećima “izravan kanal do tržišta, pomažući u povećanju dostupnosti poslovnog financiranja.”

Pomoć malim i mikro poduzećima putem blockchain potpora!

Mala, srednja i mikro poduzeća obično se suočavaju s poteškoćama izdavanja obveznica jer nemaju nikakvu povezanost s otvorenim tržištima. Pokretanje Lianxin ABCP osigurat će da malim i srednjim poduzećima mogućnost jednostavnog potraživanja financijske potpore.

“ABCP povećava dostupnost financiranja za mala i srednja poduzeća koja imaju poteškoće u financiranju putem izravnog izdavanja duga”, izjavio je službenik.

Također će integrirati financiranje lanca opskrbe s malim, srednjim i mikro poduzećima kako bi im pomogla u razvoju i proizvodnji.

Kina, banke i blockchain

Kineska središnja banka zajedno s drugim velikim bankama predvodi blockchain inovacije u sektoru tradicionalnih financija. Datuma 13. svibnja zamjenik guvernera Narodne banke Kine, Fan Yifei, pozvao je Kinu da ubrza svoju strategiju usvajanja blockchaina. Samo dan nakon toga, Cointelegraph je izvijestio da je Odbor za planiranje predložio platformu za financijsku trgovinu koja se temelji na blockchainu. Ta trgovina funkcionirala bi za područje “Grea Guangdong-Hong Kong-Macao”.

U travnju ove godine, Kineska industrijska i komercijalna banka objavila je white paper u kojem je predložena primjena blockchain tehnologije u državnim financijama.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X