Kineski mediji najvaljuju oštrije kripto regulacije zbog kolapsa Terre

0

Kineski državni medij Economic Daily nagovijestio je da bi kineska vlada mogla uvesti još strože propise o kriptovalutama i stablecoinima zbog kolapsa ekosustava Terra.

U članku objavljenom 31. svibnja, izdanje je detaljno opisalo kolaps TerraUSD (UST) i Luna objašnjavajući rad algoritamskog stablecoina. Iskoristio je takozvani događaj “black swan” kako bi pohvalio odluku kineske vlade da zabrani kriptovalutu.

“Moja je zemlja suzbijala špekulacije o trgovanju virtualnim valutama i veliki broj platformi za trgovanje”, napisao je novinar Li Hualin prije nego što je dodao, “to je učinkovito blokiralo prijenos ovog rizika u Kini i izbjeglo rizike ulaganja u najvećoj mogućoj mjeri. ”

Hualin je objasnio da “mnoge druge zemlje” žele regulirati stablecoine nakon kolapsa Terre i citirao je Zhoua Maohua, istraživača u China Everbright Bank, kako bi argumentirao daljnja ograničenja unutar Kine (prijevod):

“Naša zemlja će u budućnosti također ubrzati dovršavanje regulatornih nedostataka, te uvesti ciljane regulatorne mjere za rizik stablecoina kako bi dodatno smanjila prostor za špekulacije virtualnim valutama, nezakonite financijske aktivnosti i povezane nezakonite i kriminalne aktivnosti, te bolje zaštitila sigurnost ljudi.”

Nakon što je 2017. zabranila razmjenu kriptovaluta, kineska vlada od sredine 2021. ponovno je pooštrila svoj stav o kriptovalutama. Više agencija upozorilo je na rizik ulaganja u kriptovalute te se dogodio veliki udar na kripto mining unutar zemlje.

Colin Wu, kripto novinar usredotočen na Kinu, razjasnio je zabludu oko zabrane rekavši da zakoni ne dopuštaju institucijama da pružaju usluge kriptovaluta „ali ne zabranjuju običnim ljudima korištenje kriptovaluta, ne postoji jasan zakon koji bi to zabranio “, dodajući:

“Institucijama i poduzećima potpuno je zabranjeno trgovanje ili posjedovanje kriptovaluta u Kini, ali pojedinci mogu slobodno posjedovati, kupovati i prodavati, a neki lokalni sudovi čak ih smatraju pravno zaštićenim kao virtualno vlasništvo.”

Ranije u svibnju, šangajski sud utvrdio je da Bitcoin podliježe zakonima i propisima o vlasničkim pravima jer njegova vrijednost, oskudica i raspoloživost zadovoljavaju definiciju virtualnog vlasništva prema tom sudu.

Što se tiče načina na koji trgovci uopće dobivaju kriptovalute, sve je veća upotreba VPN-ova među kineskim trgovcima. Nakon posljednjeg kruga ograničenja, trgovci su sve više počeli koristiti offshore burze ili peer-to-peer platforme za sve svoje aktivnosti.

Wu kaže da postoji “velika mogućnost” da bi kineska vlada nametnula još stroža ograničenja ili čak potpunu zabranu stablecoina kako bi zabranila vlasništvo, prijenos, kupnju i prodaju imovine, “posebno za Tether”.

Glasnogovornik pekinškog režima zaključio je da će taj potez “spriječiti da virtualna valuta postane alat za pranje novca, prijevare i ilegalno prikupljanje sredstava”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X