Kineski rudari bitcoina pod pritiskom zbog nedostatka električne energije

0

Rudari bitcoina (BTC) u kineskoj provinciji Sechuan pod pritiskom su lokalnih vlasti da smanje svoje poslovanje zbog nestašice električne energije.

Prema pisanju portala Asia Times, tijekom sušne sezone koja traje od listopada do travnja opskrba električnom energijom u jugozapadnoj Kini drastično opada. Upravo zbog toga lokalne vlasti vrše pritisak na kompanije za rudarenje kako bi smanjile svoje poslovanje.

Farme bitcoina toleriraju se samo tijekom kišnih sezona

Kompanije za rudarenje bitcoina službeno su zabranjene, ali se toleriraju u provinciji Sechuan tijekom kišnih sezona kada hidroelektrane proizvode više električne energije nego što je potrebno, koristeći višak energije zahvaljujući sezoni kiša u Istočnoj Aziji.

Međutim, tijekom sušne sezone, lokalne vlasti pokušavaju osigurati dovoljno opskrbe električnom energijom za stanovnike i lokalne kompanije i zato svoj fokus preusmjeravaju na regionalne farme bitcoina, koje koriste preveliku količinu električne energije za pokretanje opreme za rudarenje.

Suzbijanje rudarenja bitcoina

Kineske vlasti ne vrše pritisak samo na rudarske farme BTC-a nego i na elektrane. Dvije elektrane su u prosincu 2019. godine dobile novčanu kaznu od oko 140.000 dolara za opskrbu električnom energijom bitcoin farmi koje nisu dobile dozvole za opskrbu električnom energijom.

Kina, čiji su BTC rudari trenutno odgovorni za čak 66% globalne hash stope, nastavlja borbu protiv nezakonitog korištenja energije od strane kripto-rudara. Sredinom studenog, regulatori u kineskoj autonomnoj regiji Unutarnja Mongolija vršili su pritisak na kripto-rudarske kompanije i dispečerske inspekcijske jedinice kako bi osigurali čišćenje i ispravljanje kripto rudarskih kompanija u regiji.

U prosincu su kineske vlasti zaplijenile skoro 7.000 uređaja za rudarenje kriptovaluta, koji su ilegalno trošili električnu energiju. Oduzimanje je uslijedilo kao dio inspekcije više od 70.000 domaćinstava, 3.061 trgovaca, 1.470 zajednica, kao i tvornica, rudnika i manjih okolnih mjesta u okrugu Kaiping u gradu Tangshan.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X