Kineski Yuan čini 70% bitcoin transakcija

0

Većina bitcoin transakcija koje su izvršene u proteklih 30 dana dolazile su od trgovanja kineskim Yuanom. BTC China, bitcoin mjenjačnica stacionirana u Kini, na svom je twitter profilu objavila da je 71% volumena trgovanja prošli mjesec pridodano Yuan korisnicima – drugim riječima, kineskom tržištu.

Mjenjačnica je citirala podatke sa bitcointy-a, koji indicira da je većina transakcija izvršena u Yuanu. Drugo mjesto ide američkom dolaru, s eurom na trećem.

Raspodjela moći

Iako ovaj graf ne predočava cijelu sliku tržišta, da bi shvatili utjecaj Kine na isto potrebno je pogledati podatke prije rujna 2013. godine. Prije godinu dana, dolar je bio dominirajuća valuta, no to se polako počelo mijenjati u kasnoj 2013., kada je volumen  CNY ( Kineski Yuan) transakcija eksplodirao.

Image credit: coindesk.com

U rujnu 2013. približno jedna CNY transakcija bila u omjeru za tri USD transakcije. U ovom trenutku situacija je poprilično drugačija, gdje CNY ima više od 2/3 svih transakcija te u većini dana dominira nad USD u omjeru najmanje 3:1.

Image credit: coindesk.com

Kineski utjecaj na bitcoin

Kineski efekt na bitcoin cijene i mrežu ne smije biti podcijenjen. Kina je dom nekolicini najvećih mjenjačnica na svijetu te također i znatnom broju industrijski velikih rudarskih operacija.

Logično, turbulencije u kineskom bitcoin tržištu pokazale su da imaju vidljivi efekt na širu i globalnu industriju.

Ranije ove godine, tržište je mjesecima bilo pod utjecajem nesigurnosti dok su kružile glasine da People’s Bank of China (PBOC) sprema zabranu na digitalnu valutu. Iako su sve operacije vezane uz bitcoin bile disruptirane, strahovi su nestali u travnju nedugo nakon velikog rušenja cijena u ožujku, koje su prouzročile te negativne vijesti, da bi se opet kasnije oporavio.

Iako PBOC nije poduzeo nikakve formalne akcije prema bitcoin poslovanjima, nesigurnost koja je prouzročena imala je očit utjecaj na domaće burze, s time da je nekoliko manjih startupa moralo zatvoriti svoja vrata.

 

Izvor: Yuan Trades Now Make Up Over 70% of Bitcoin Volume

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X