Koja cijena bi trebala poništiti bearish scenario za Bitcoin

0

Prema Joshu Olszewiczu, trgovcu kriptovalutama i tehničkom analitičaru, razina od 51.600 dolara trenutno djeluje kao snažna resistance razina te je ključna ako želimo ostvariti rast u kratkome roku. 

Da bi Bitcoin ponovno testirao najvišu razinu na 58.000 dolara i pokrenuo potencijalni rast prema 62.000 dolara, mora se pomaknuti s cijene od 51.600 dolara, objasnio je. Stoga je rast cijene iznad 51.600 dolara jasna točka onesposobljavanja bearish trenda za Bitcoin.

Izvor: TradingView

Neuspjeh da probije ovu razinu u kratkom roku mogao bi rezultirati bearish testom nižih support razina, odnosno napraviti korekciju na vrijednost od oko 42.000 USD. Rekao je:

“Ako 4-satni graf padne, budite spremni da se u međuvremenu pojave uber bear call opcije na cijeni od 36.700 dolara, licitirat ću dnevni Kijun na 42k. Alternativno, ako BTC probije iznad 51.600 dolara na 4-satnom grafu, predviđam retest ATH-a na 58.000 dolara, a zatim rast do 62.000 dolara. Sezonalnost sugerira da idemo neutralno/bočno do ožujka, a zatim posežemo za ovim višim ciljevima u drugom kvartalu. “

Support razina od 42.000 dolara također je ključna jer označava vrh prethodnog rasta. Tijekom 8. siječnja cijena Bitcoina dosegla je najvišu cijenu od 42.085 dolara na Binanceu, nakon čega se vidjela strma korekcija. 

Štoviše, analitičari Whalemapa primijetili su veliki priljev u novčanike Bitcoin whaleova na razini od 48.500 i 46.500 dolara, što bi, kako kažu, trebalo pružiti snažnu support razinu na toj cijeni.

Izvor: Twitter

“Trenutna situacija izgleda slično onoj koju smo imali u 29K”, objasnili su. Štoviše, razina od 46.532 dolara sada bi mogla biti “novih 29.000 dolara”, koja je bila podrška tijekom prethodne korekcije u siječnju prije nastavka rasta. Dodali su:

“$ 55.400 je važna razina na koju također treba pripaziti. Vratiti se iznad toga bit će dobar znak.”

Najuvjerljiviji argument za kratkoročni pad Bitcoina je “traženje likvidnosti”. Bitcoin nastoji “tražiti likvidnost” nakon dulje konsolidacije, što znači da se može spustiti u cijeni i ispuniti narudžbe za kupnju na nižim support razinama koje u konačnici mogu potaknuti novi rast.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X