Koje su kriptovalute ostvarile najveće profite u 2020.?

0

Od početka 2020. cijene kriptovaluta znatno su se oporavile. Dok su analitičari oklijevali zvati altcoin sezonu, neke su imovine obilježile impresivne dobitke.

Altcoini i dalje rizičniji, ali daju veće kratkoročne povrate!

Altcoini su i dalje rizičniji i puno nestabilniji u odnosu na Bitcoin. Dok je vodeća kriptovaluta narasla s najniže vrijednosti od 7 100 USD u siječnju do cijene iznad 10 000 USD, neki su altcoini ostvarili mnogo veće dobitke.

Ako ste 1. siječnja 2020. odlučili uložiti 1.000 dolara u altcoine, prosječni profit za najvećih 20 altcoina bio je oko 90%. Ovo nije impresivan profit u kripto svijetu za period od mjesec dana, ali je i dalje pozitivan pomak, unatoč uzimanju u obzir nedavni pada cijena.

Ali ulaganje u četiri specifične kriptovalute dovelo bi do značajnijih dobitaka. Najveći dobitnici u kripto prostoru bili su: Bitcoin SV (BSV) – 274% dobiti; Tezos (XTZ) – 222%, Chainlink (LINK) – 234%, i Dash (DASH) – 254%.

Prosječni profit za ove četiri kriptovalute je blizu 246%, što je znatno više u odnosu na najvećih 20 kriptovaluta. Međutim, kripto zajednica upozorava ulagače, posebno u slučaju BSV-a.

Ipak, ulaganje od 1000 dolara raspodijeljeno u ove 4 kriptovalute urodilo bi s profitom od otprilike 2460 dolara. Naravno, točna svota se pomiče, pogotovo s obzirom na trenutno volatilnost tržišta.

20 najboljih kriptovaluta su u prosjeku poduplale vrijednost

Među prvih 20 kriptovaluta, profiti su u prosjeku iznosili oko 90%, a gotovo svaka kriptovaluta je skočila u vrijednosti. Međutim, točni profiti ovise o određivanju točnog trenutka kupnje, tadašnje cijene i trenutka prodaje. Trenutačno su altcoini oni koji ostvaruju značajan dobitak, ali korekcija od 60% također je sasvim moguća u bliskoj budućnosti.

Altcoini mogu postići znatno veći profit u odnosu na BTC. Ali te kriptovalute imaju znatno manji market cap. od Bitcoina. Zaključavanje dobiti od altcoina znači prodaju prije završetka ciklusa i podešavanje postavki trgovanja, u suprotnome, velika je mogućnost značajnog gubitka.

Odabirom starijih, etabliranih altcoina donosi nešto niži povrat, ali daje određenu razinu sigurnosti. Kupnja Ethereuma (ETH), Litecoina (LTC), Binance Coina (BNB) i Monera (XMR) donijelo bi prosječne prinose od 177%, a sam ETH postigao je 192% profita u 2020. godini.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X