Koji je uzrok naglog rasta Bitcoina?

0

Dana 4. studenog, agregator tržišta kripto podataka CryptoQuant objavio je graf koji pokazuje da je Binanceov ELR (procijenjeni omjer leverage-a) dosegnuo novi ATH. On se računa tako da se open interest podijeli s Bitcoin rezervama. Saznajte kako to utječe na cijenu Bitcoina.

Koliko je leverage trgovanje bitno za Bitcoin tržište?

Rekord je postavljen 3. studenog nakon što je skok open interesta po prvi puta gurnuo Binanceov ELR iznad 0,18. Nagli porast u ELR-u dogodio se malo prije nego što je Bitcoin uspostavio snažnu support razinu na otprilike 13.400 dolara. Novi podaci sugeriraju da je bullish potisak Bitcoina na vrhunce do 2020. godine iznad 14.500 američkih dolara mogao biti uzrokovan upravo leverage trgovanjem, što bi moglo značiti da će tržišta i dalje kratkoročno nastaviti bilježiti značajnu volatilnost.

Izvor: CryptoQuant

Međutim, Binance je također zabilježio svoj najveći dnevni odljev Bitcoina 3. studenog. Iznosio je 58.861 Bitcoina vrijednosti 816 milijuna dolara koji je povučen s ove kripto burze u 24 sata.

Binance nije jedina platforma koja je nedavno doživjela skok open interesta, a podaci tvrtke Skew ukazuju na to da kombinirani open interest za Bitcoin budućnosnice testira najviše povijesne razine u rasponu od oko 5 milijardi dolara. Rastući open interesta također dolazi usprkos nedavnom padu tržišnog udjela BitMEX-a  jer se ova burza trenutno suočava s optužbama za pranje novca u SAD-u.

Prema Messariju, porast open interesta može ukazivati ​​na “bullish osjećaj“, pod uvjetom da su long (pozitivne pozicije na tržištu budućnosnica) u većini. Tvrtka također primjećuje da podaci sugeriraju da novi kapital možda ulazi u kripto:

“Rast cijena tijekom bullish trenda, dok je open interest također u porastu, mogao bi značiti da novi kapital dolazi na tržište.”

Trgovci očekuju daljnji rast

Povećani open interest također dolazi jer broj Bitcoina na burzama neprestano opada od svibnja, što sugerira da kupci akumuliraju Bitcoin s burzi i stavljaju ih u privatne kripto novčanike kao dugoročnije investicije. Long pozicije na Bitfinexu također neprestano rastu od početka listopada, povećavajući se s 25.000 na 29.000 u trenutku pisanja. Iako su short pozicije također naglo narasle od 20. listopada, udvostručivši se s 3.250 na 6.770, čini se da bullovi kontroliraju tržišta.

Tijekom posljednjih nekoliko sati Bitcoin je dosegnuo nove najviše razine u 2020oj godini, dosegavši 14.800 američkih dolara.

Što mislite, gdje će se Bitcoin kretati te hoćemo li ove godine vidjeti novi ATH?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X