Koji su razlozi za trenutni pad cijene Bitcoina?

0

Cijena Bitcoina naglo je preko noći pala s 37.800 na ispod 35.000 dolara, likvidirajući 572 milijuna dolara vrijedne futures pozicije u kriptovalutama.

Tri su glavna razloga zašto je cijena Bitcoina naglo pala u posljednjih 12 sati. Saznajte ih u današnjem članku.

Tržište derivata bilo je “pregrijano” prije korekcije

Prije nego što je došlo do korekcije, tržište derivata Bitcoina bilo je izuzetno pregrijano. Stopa futures financiranja kretala se oko 0,1%, što je 10 puta više od prosječnih 0,01%.

Stopa financiranja futures ugovora mehanizam je kojim se postiže ravnoteža na futures tržištu poticanjem long ili short ugovora na temelju raspoloženja na tržištu.

Ako na tržištu postoji više long ugovora odnosno kupaca, tada stopa financiranja postaje pozitivna. Ako postane pozitivno, kupci moraju nadoknaditi prodavače na short pozicijama dijelom svojih ugovora svakih osam sati i obrnuto. 

Gotovo sve glavne kriptovalute zabilježile su skok stopa financiranja od oko 0,1% do 0,3%, što je značilo da je tržište bilo izuzetno pregrijano. Kad je tržište pretrpano, povećava se vjerojatnost istiskivanja long pozicija, što bi moglo dovesti do toga da se mnogi futures ugovori u kratkom razdoblju likvidiraju.

Rastuća nesigurnost na tržištu

Prema istraživačima iz Santimenta, na tržištu postoji “sumnja trgovaca” hoće li Bitcoin ponovno doći do 40.000 USD. Napisali su:

“Sve je veća sumnja trgovaca da će #Bitcoin ponovno posjetiti 40.000 dolara. No, prema adresnoj djelatnosti i opsegu trgovine, dugoročni trend i dalje izgleda dosta zdravo. Pažljivo pripazite ostaje li stopa upotrebe $BTC podržana. “

Izvor: Santiment

Osnove Bitcoin blockchain mreže, poput adresne aktivnosti te volumena trgovine i dalje su snažne. Međutim, tržišni su se osjećaji smanjili tijekom proteklog tjedna, dok se Bitcoin i dalje bori da probije resistance razinu od 38.000 dolara.

Nedostatak pozitivne volatilnosti

Bitcoin bilježi slabe reakcije kupaca tijekom posljednjih nekoliko dana, u usporedbi s početnim rastom na 42.000 dolara početkom siječnja.

Tijekom rane faze rasta, kad god se Bitcoin spusti na ključne support razine, poput 35.000 dolara, često je došlo do velike reakcije kupaca.

Međutim, od sredine siječnja kupci slabije reagiraju na ključnim support razinama. To ukazuje na to da su se očekivanja rasta prema resistance razini od 40.000 do 42.000 dolara smanjila, barem trenutno.

Pritisak prodaje na Bitcoin uglavnom je dolazio iz Azije u prva dva tjedna siječnja. No, kao što je prikazano u korekciji preko noći 19. siječnja, Bitcoin je počeo “slabiti” i na američkom tržištu.

Kombinacija ograničene pozitivne volatilnosti i nedostatka momentuma nagovještava da trgovci postaju oprezni u kratkom roku. To vjerojatno znači da će Bitcoin doživjeti produljenu fazu konsolidacije do veljače.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X