Koliko električne energije troši rudarenje Bitcoina?

0

Trend porasta vrijednosti kriptovaluta plijeno je našu pozornost krajem 2017.-te, a ove godine rade se razne analize u kojim se sagledava zahtjev Bitcoina za električnom eneregijom.

Za rudarenje Bitcoina, najpoznatije i napopularnije kriptovalue prema podacima s portala Livemint, trenutno se troši gotovo jednako električne energije koliko i cijela država Irska.

Dosadašnjim procjenama iz ekonomije, stavlja se minimalna trenutna upotreba Bitcoin mreže na 2,55 gigawata, što znači da se tu koristi toliko električne energije koliko potroši i cijela država Irska.

Jedna transkacija zahtijeva toliko električne energije koliko u prosjeku jedno kućanstvo u Nizozemskoj potroši za mjesec dana. Do kraja ove godine predviđa se da će se Bitcoinima potrošiti 7,7 gigawata rekao je Alex de Vries.

Do sada smo vidjeli različite proračune i prisustvovali raznim raspravama o tome koliko ova mreža treba i troši energije. Teško je dobiti kvalitetne informacije pa se nadamo da ćemo uskoro u budućnosti baratati s pouzdanijim izvorima i točnijim podacima o tome koliko električne energije odlazi u kriptosvijet. Ekonomist i blockchain specijalist  Alex de Vries iz PwC-a

Ako će se cijena Bitcoina i dalje povećavati, Vries vjeruje da će za potrebe funkcioniranja ovog tržišta biti potrebno 5% svjetske električne energije, što je ogromno povećanje potraženje za električnom energijom na svjetskoj razini.  

Rudarenje Bitcoina i provođenje transakcija kroz Blockchain lanac zahtjeva računala koja neprekidno rade. Ujedno tako i troše električnu energiju, stoga iako je ova industrija tek na svojem početku, njezin razvoj zahtijevat će svoj udio u potrošnji električne energije.

S vremenom će se postići ravnoteža gdje će trošak hardvera i električne energije koja se koristi za rudarenje biti u skladu s vrijednošću koja će se dobiti provedenom transakcijom kriptovalutama.

Svaki rudar zna da ako želi ugrabiti veći dio kolača, treba generirati posao cijelo vrijeme, a za to su mu potrebni strojevi koji koriste električnu energiju i treba poveći kapacitet računala.

Za kraj Vries je rekao da važno stvoriti dobru procjenu jer će se na taj način vidjeti održivost kriptovaluta te će se politike oko njih moći pravilno formirati.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X