Komodo platforma iskorištena za mikro transakcije na festivalima

0

Jedan projekt u suradnji s timom koji stoji iza Komodo blockchaina radi svoj dICO s kojim planiraju dovesti kripto valute do šire mase, i to preko festivala.

Kako danas izgleda posjeta nekom festivalu? U pravilu platite upad, dobijete neku narukvicu, zatim želite uzeti cugu, pa ponovno morate vaditi novčanik i plaćati za tu cugu. Long story short, za svaku transakciju, bez obzira jel to upad, sendvič ili pivo, trebate vaditi novac i plaćati. Nedavno se pojavio trend gdje se sve transakcije unutar nekog festivala, koncerta ili eventa rade preko neke tehnologije. Na primjer uplatite novac na određenu platformu i zatim s nekom mobilnom aplikacijom plaćate po štandovima i trošite novac koji ste uplatili. Ovo rješenje postaje trend jer je nezgodno nositi puno novaca kod sebe da bi mogli raditi mikro transakcije te u isto vrijeme plesati i cugati na nekom koncertu.

Ovakvo rješenje je idealno za plaćanje putem neke tehnologije iliti kriptovalute. Zar ne bi bilo jednostavnije da plaćamo preko nekog walleta na mobitelu ili u još boljem slučaju preko neke narukvice? Vjerojatno niste ranije čuli, ali u Aziji postoji projekt PouchNation koji služi upravo tome. Organizatori festivala, koncerata, konferencija ili nekih sličnih događanja mogu koristiti njihove usluge te poboljšati iskustvo svojih posjetitelja tako da uz kartu odmah u jednom potezu uplate novac kojega zatim troše na eventu. Tehnologija funkcionira preko narukvica koje posjetitelji dobiju na ulazu, a u kojoj je NFC čip kojega je jedino potrebno skenirati na štandu i mikro transakcija bude izvršena.

BlocNation ulazi u partnerstvo s PouchNation

Platforma se do sada koristila na više od 100 događanja diljem Azije, i trenutno s trendom kojim dolazi je njezina upotreba sve veća i veća. No, problem je u tome što ova platforma koja ima idealan use case za blockchain i dalje nema ni b od blockchaina u sebi. Srećom, kao i sve mlade i brzorastuće kompanije i ova je odlučila prepoznati inovativnost i uvesti blockchain. Naravno, to ne bi mogli napraviti sami, pa je Blocnation projekt početkom ove godine ušao u suradnju s njima, te će zajedničkim snagama uvesti kripto valutu koja će služiti kao glavno sredstvo plaćanja na svim eventima koji se rade preko ove platforme.
Uvođenje kripto valute od strane BlocNationa rješava jedan veliki problem s ovakvom platformom, a to je konverzija različitih fiat valuta u jednu, koja se zatim koristi na festivalu. Puno jednostavnije bi bilo da korisnici jednostavno prebace svoje BNTN tokene te njih koriste kao univerzalno sredstvo plaćanja.

Platforma će biti realizirana preko Komodo blockchaina

BlocNation svoju tehnologiju ne razvija nad Ethereum blockchainom, već nad blockchainom Komodo koji je prema njihovim riječima puno fleksibilniji za njihove potrebe.
Osim klasičnog ICOa kojega većina projekata radi nad Ethereumom, BlocNation će raditi dICO na Komodo platformi, a da priča bude još veća, tim koji stoji iza projekta blisko surađuje s Komodo timom. Komodo i Blocnation su u partnerskom odnosu, te na službenom portalu od blockchaina možete vidjeti seriju blog postova vezanu za temu BlocNationa i njihovog dICOa, a jedan od njih je i tutorial kako dICO funkcionira, te na koji način se možete pridružiti njihovom decentraliziranom ICOu.

Zašto je ovaj projekt toliko interesantan da smo odlučili pisati o njemu?

Zato što ima jako dobar potencijal da približi kriptovalute ljudima koji još nisu upoznati s njima. Na eventima koji se odvijaju preko PouchNATION platforme dolazi između 3000 – 150 000 ljudi, nakon što shvate da sve plaćaju s kripto valutama možda ih to zainteresira pa krenu istraživati i googlati o tome. A smatramo da je to pravi način kako kripto valute jedino mogu doći do šire primjene, stoga se veselimo vidjeti što će BlocNation ekipa napraviti s time 🙂

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X