Kompanije za rudarenje bitcoina grade najveću rudarsku farmu na svijetu

0

Njemačka kompanija za rudarenje bitcoina (BTC), Northern Bitcoin, sklopila je sporazum o spajanju s američkim konkurentom, kompanijom Whinstone, kako bi zajedno izgradili ono što će navodno biti najveća svjetska rudarska farma.

Prema priopćenju kompanije Northern Bitcoin, Whinstone već gradi spomenuti objekt za koji se očekuje da će imati kapacitet od jednog gigavata na površini od preko 100 hektara u Teksasu. Predmetna rudarska farma navodno će biti najveći podatkovni centar u Sjevernoj Americi.

Brzi plan izgradnje

Prva faza izgradnje, koja bi trebala biti završena u prvom tromjesečju 2020. godine, imat će kapacitet od 300 megavata. Očekuje se da će izgradnja biti završena u četvrtom kvartalu 2020. godine.

Prva dva klijenta koja će iskoristiti nadolazeći pogon bit će navodno dvije korporacije kojima se trguje na javnom tržištu, a koje će koristiti značajan dio svog kapaciteta za rudarenje bitcoina. Ipak, nakon njegovog dovršetka, podatkovni centar također će omogućiti i ubrzanje video prikazivanja te aplikacija za umjetnu inteligenciju.

Kompanija Northern Bitcoin osnovana je prošle godine, a specijalizirana je za održivo rudarenje bitcoina. Kompanija upravlja farmom za rudarenje koja se nalazi u Norveškoj i koja koristi obnovljive izvore energije.

Ideja o postavljanju najvećeg svjetskog postrojenja za rudarenje u SAD-u poprilično je zanimljiva, s obzirom na to da je Kina do sada bila na čelu industrije za rudarenje kriptovaluta i da je ugostila mnoge vodeće kompanije u industriji, poput Bitmaina, najvećeg svjetskog rudara kriptovaluta.

Prema nedavnoj analizi, niski troškovi električne energije, uz pristup jeftinom hardveru Kinu čine konkurentnom destinacijom za operacije rudarenja kriptovaluta, unatoč zakonskom okruženju zemlje.

Nažalost, prema izvještaju koje je objavilo Sveučilište u Cambridgeu, velik dio ove jeftine i pristupačne energije u Kini i dalje dolazi iz snage ugljena, što ju čini jednom od ekološki neprihvatljivih mjesta za rudnike.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X