Konzervativna procjena za trenutnu cijenu Bitcoina je 55.000$

0

Prema metrici zvanoj “količinski šok”, Bitcoin bi trebao koštati najmanje 55.000 dolara. U tweetu od 5. rujna, analitičar Willy Woo istaknuo je ono što je “konzervativna” procjena cijene za Bitcoin.

Bitcoin cijena sustiže metriku

Iako Bitcoin još uvijek nije uspostavio 50.000 dolara kao čvrstu support razinu, on-chain mjerni podaci već su neko vrijeme konkretno bullish. Sada im se pridružio i takozvani “model procjene količinskog šoka”, koji daje konzervativnu procjenu cijene od 55.000 dolara.

Količinski šok jednostavno je nedostupna količina Bitcoina podijeljena s dostupnom količinom. To ide dublje nego na prvi pogled, jer ga Woo koristi za učinkovito mjerenje namjere ulagača prije nego što se order bookovi uopće objave.

“S ovog gledišta potražnje i ponude, ulagač koji nema namjeru prodati nalazi se na strani potražnje, dok je ulagač koji je spreman prodati na strani ponude”, objasnio je u blog postu prošlog mjeseca.

Model vrednovanja dodatno koristi algoritam za usporedbu sličnih situacija ponude i potražnje do sada, čime se proizvodi fer procjena cijene.

“Konzervativno je jer je jedna od mjernih jedinica KS-a, količina Bitcoina izvan kripto burzi, sada na ATH-u “, potvrdio je Woo u tweetu, misleći na omjer najveće kriptovalute u “hladnim” kripto novčanicima u odnosu na burze na rekordnim razinama.

Bullovi čekaju da 50.000 dolara postane čvrsta support razina

Šok u količini Bitcoina često se koristi na sadašnjem tržištu, zahvaljujući 2021. godini koja je bila godinu dana nakon halvinga. S obzirom da mineri sada zarađuju “samo” 6,25 BTC po bloku, do sada se Bitcoin ponašao približno slično prethodnim godinama nakon halvinga 2013. i 2017. godine.

Konzervativni minimalni cilj od 55.000 dolara ipak ostaje iznad drugog skupa mjesečnih minimuma analitičara PlanB, koji pretpostavlja da ćemo tijekom rujna imati minimalno mjesečno zatvaranje cijene od 43.000 dolara.

Nakon toga, međutim, naglo se nastavlja uspon, s time cilja cijenu Bitcoina od 135.000 dolara do kraja 2021. U vrijeme pisanja ovog članka, Bitcoinom se trguje na 51.740 dolara, čime je nastavljen rast od kraja prošlog tjedna.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X