Korejski Predsjednički Odbor “gura” kriptovalute u mainsteam!

0

Južnokorejski predsjednički odbor preporučio je vladi nekoliko mjera koje će pogurati kriptovalute u svakodnevni život građana Južne Koreje. Naglašavajući da “više nije moguće zaustaviti trgovinu kripto imovinom“, odbor preporučuje integriranje kriptovaluta u financijski sustav zemlje, omogućavajući financijskim institucijama da izravno ponude niz kripto proizvoda, uključujući derivate, uvrštavanje bitcoina na burzu zemlje i više.

Predsjednički odbor se zalaže za pro-kripto mjere

Južnokorejski predsjednički odbor govorio je o četvrtoj industrijskoj revoluciji. Predsjednički odbor, koji djeluje izravno pod predsjednikom, predložio je vladi brojne pro-kripto mjere. Odbor poziva vladu da integrira kriptovalute u financijski sustav države, omogućujući tako financijskim institucijama da izravno rukuju i nude širok spektar proizvoda usmjerenih na kriptovalute. Prijedlozi su izloženi u dokumentu koji je odbor nedavno priložio vladi.

Među preporukama je dopuštanje financijskim institucijama da nude vlastite proizvode povezane s kriptovalutama, kao što su bitcoin derivati, “kao srednjoročnu i dugoročnu strategiju za institucionalizaciju kriptovaluta”, izvijestila je Business Korea 6. siječnja razrađujući:

“Komisija je savjetovala korejskoj vladi da dozvoli financijskim tvrtkama da otvore budućnosnice (futures) na temelju cijena bitcoina, kao što su to učinile američke financijske vlasti.”

Osim lansiranja derivata bitcoina u Južnoj Koreji, predsjednički odbor predložio je da se bitcoin uvrsti izravno na Korea Exchange (KRX), KRX je jedini operater za razmjenu i trgovanje vrijednosnih papira u zemlji.

Podsjetimo se da je Komisija za trgovanje robom i budućnosnicama u SAD-u (CFTC) odobrila je nekoliko kripto derivata. CME grupa nudi BTC budućnosnice i planira ponuditi novu rundu  BTC budućnosnica 13. siječnja. Bakkt, platforma za digitalnu imovinu koju pokreće Intercontinental Exchange Inc. (ICE), matična kompanija njujorške burze (NYSE) , počela je nuditi fizički podmirene bitcoin budućnosnice u rujnu 2019. U prosincu je platforma pokrenula opciju za bitcoin futures. Istog mjeseca, druga regulirana platforma, Erisx, pokrenula je svoje fizički podmirene bitcoin budućnosnice. Ledgerx je još jedna regulirana platforma koja nudi trgovanje bitcoin opcijama.

Ostali prijedlozi upućeni korejskoj vladi

Predsjednički odbor nadalje je savjetovao vladu da uvede poslovne licence ili smjernice za trgovanje kriptovalutama, pozivajući se na inicijative financijskih vlasti u Sjedinjenim Državama i Švicarskoj. Kako bi se izbjeglo oslanjanje na strane “skrbnike” u procesu rukovanja kripto imovinom, odbor je izjavio:

“Sudionici na tradicionalnom tržištu kapitala kao što su tvrtke za vrijednosne papire i banke trebale bi razviti i uvesti domaća rješenja o skrbništvu za upravljanje kripto imovinom, tako da korejsko tržište čuvanja (custody) kripto imovine neće ovisiti o stranim zemljama.”

Pored toga, odbor predlaže objedinjavanje različitih pojmova povezanih s kriptovalutama, kao što su kriptovalute i virtualne valute, u kripto imovinu. Business Korea prenosi:

“Od svibnja 2019., dnevna trgovina kripto sredstvima u svijetu dosegla je više od 80 trilijuna won-a (oko 69 milijardi USD), tako da više nije moguće zaustaviti trgovinu kripto imovinom.”

Prije objavljivanja gore spomenutog dokumenta odbor je pozvao vladu da ubrzo utvrdi pravni status kriptovaluta kako bi se mogle donijeti porezne i računovodstvene reforme u tom sektoru. U listopadu 2019. odbor je rekao da je trenutna vladina politika usredotočena na suzbijanje kripto špekulacija smanjila globalnu konkurentnost zemlje u blockchain i kripto područjima. Pravni status kriptovalute potreban je za izmjenu poreznog zakona zemlje, pojasnilo je prošlog tjedna Ministarstvo gospodarstva i financija. Sve dok se porezni zakon ne izmijeni, kripto dobit se ne može oporezivati u Južnoj Koreji, potvrdilo je ministarstvo.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X