Korekcija u veljači izbrisala leverage trgovce

0

Prema blockchain analitičkoj kompaniji, Glassnode, korekcija kripto tržišta krajem veljače vjerojatno je očistila pretjerani leverage s kripto tržišta.

Glassnode je 1. ožujka objavio izvještaj u kojem je analizirana nedavna korekcija kriptovaluta. Ovo je bila tek druga značajna kripto korekcija otkako su tržišta dosegnula nove rekordne razine cijena krajem 2020. godine.

Zašto je korekcija zdrava za kripto tržište?

Glassnode je primijetio da je tijekom korekcije došlo do pada vrijednosti od 25% u odnosu na ATH Bitcoina. U brojkama, to je pad s 58.300 na 43.343 dolara. Kao takav, pad je bio slabiji od onog u siječnju koji je zabilježio približno 30% korekciju s 42.000 na manje od 30.000 dolara.

Analitička kompanija sugerira kako su učinci korekcije pozitivni za cjelokupno kripto tržište, pripisujući najnoviju korekciju likvidiranim leverage pozicijama koje drže rizični špekulanti:

“Značajne korekcije na tržištu pozitivni su događaji jer “čiste” špekulacije, prevelik leverage, weak handove i ostale stvari koje uzrokuju nestabilnost.”

U izvješću se dodaje da je resetirano nekoliko ključnih tržišnih metrika jer je cijena Bitcoina pronašla novu support razinu.

Open interest se smanjio, a Greyscale nudi “popust” od 4%

Open interest za futurese, što je ukupan broj terminskih ugovora koji nisu podmireni, smanjio se za gotovo 4 milijarde dolara. Ovo je pad od 22% s vrhunca od 18,4 milijarde dolara. Glassnode je također komentirao da su se stope perpetual futures financiranja također vratile blizu nule, što bi moglo ukazivati ​​na to da trgovci nisu spremni ući na short pozicije, navodeći:

“Prethodne kombinacije smanjenja open interesta i resetiranja stopa financiranja ukazale su na to da je došlo do smanjenja spekulativnog trgovanja.”

Međutim, u izvješću se napominje da se open interest i dalje kreće otprilike 2,5 milijarde dolara iznad prethodnog ATH-a od 3,9 milijardi dolara 21. veljače. Ovo znači da na tržištu još uvijek postoji značajni postotak leverage pozicija.

Glassnode je također primijetio da se dionice u Grayscaleovom Bitcoin Trustu prvi put ikad trguju s “popustom” u usporedbi sa spot tržišnim cijenama, a ulagači dobivaju gotovo 4% popusta za pristup izloženosti Bitcoinu putem Grayscalea.

Ovo se djelomice dogodilo zbog izlaska konkurentskih proizvoda poput kanadskog Purpose ETF-a. Konkurentski pritisak je smanjio premiju Greyscalea s obzirom na to da više institucionalnih proizvoda dolazi na tržište i zatvara mogućnosti arbitraže.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X