Kraken gradi lažni kripto račun kako bi namamio prevarante

0

Prevarant u pozivnom centru koji se predstavlja kao američki predsjednik Joe Biden pokušao je od streamera ukrasti bitcoine u vrijednosti od 450.000 dolara, no umjesto toga je nastao kaos.

Američka kripto mjenjačnica Kraken ponudila je novu metodu za ukazivanje na zloglasne novčanike – stvaranjem lažnog kripto računa koji služi kao mamac za prevarante.

U svojoj objavi na Twitteru, popularni streamer Kitboga, čiji se sadržaj vrti oko kripto prevaranata, otkrio je da mu je Kraken napravio “prilagođeno okruženje” koje je koristio kako bi frustrirao prevaranta koji se predstavlja kao predsjednik Joe Biden. Prethodni susret s prevarantom Kiboga je imao prije otprilike godinu dana.

U popratnom videozapisu, Kitboga možemo vidjeti s bitcoinom u vrijednosti od oko 450.000 dolara na njegovom lažnom kripto računu koji je stvorio Kraken.

Prevarant zatim vidi sredstva putem softvera za dijeljenje video ekrana na udaljenom računalu s kojeg je navodno prevario Kitboga i naveo da ga preuzme te je jako uzbuđen zbog velikog potencijalnog novčanog dobitka.

Kako uhvatiti kripto prevaranta?

Međutim, vrhunac dolazi kada Kitboga, koji u videozapisu glumi stariju ženu, netočno unese adresu novčanika prevaranta prije slanja svih sredstava. Kao rezultat toga, prevarant se jako razljuti i krene vrijeđati Kitboga. Izgleda da je prevarant dao adresu BTC novčanika koji hostira Kraken, što je omogućilo kripto mjenjačnici da ga identificira i označi njegovu aktivnost.

Čini se da je sve ovo omogućeno suradnjom između Kitboga i Krakenova glavnog službenika za sigurnost, Nicka Percoca.

Kitboga ima 1,2 milijuna pratitelja na Twitchu i 3 milijuna pratitelja na YouTubeu. U nekim je slučajevima također uspio ukloniti sumnjive web stranice prevaranata tako što je prijevaru prijavio tvrtkama za hosting kod kojih su te web stranice bile hostirane.

“Prevaranati koji iskorištavaju ljude svakodnevno su u porastu. Pozivam ih kako bi izgubili svoje vrijeme, provodim ljude kroz njihove “scenarije” i laži, informiram i na druge načine rasvijetlim mračnu situaciju”, piše na njegovom YouTube profilu.

U videozapisu od 1. svibnja, Kitboga je istaknuo novu “prijevaru socijalnog osiguranja” povezanu s BTC-om koja cilja na žrtve putem e-pošte ili tekstualnih poruka u kojima se tvrdi da su s njihovih bankovnih računa obavljene neobične kupnje.

Međutim, kada žrtve pozovu navedene brojeve, prevaranti tvrde da im je identitet ukraden i da moraju podignuti sav svoj novac, kupiti BTC i poslati sredstva u “siguran državni novčanik”.

Kitboga se očito ludo zabavljao s ovim prevarantima pretvarajući se da je natjerao njihovog “unuka” da kupi 10.000 BTC i pošalje ih na krivu adresu. Pogledajte videozapis:

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X