Kraken mora dostaviti podatke o korisnicima IRS-u

0

Krakenu je naloženo da internoj poreznoj službi pruži informacije o svojim korisnicima koji su izvršili kripto transakcije u ukupnom iznosu od minimalno 20.000 dolara u bilo kojoj godini, između 2016. i 2020. godine.

Američka porezna uprava se okomila na Kraken

Federalni sud u sjevernoj Kaliforniji jučer je ovlastio Poreznu upravu da uruči “John Doe poziv” na Kraken. Navodi se da kripto burza nije učinila nikakvu ilegalnu aktivnost. Porezna uprava traži evidenciju “utvrdive skupine ili klase osoba” koja možda nije udovoljila poreznom izvještavanju i zakonima o internim prihodima. Uz to, Porezna uprava provjerit će je li Kraken udovoljavao svojim obvezama vođenja evidencije, poput procesa Know Your Customer (KYC).

“Ovaj poziv “Johna Doea” dio je našeg napora da otkrijemo one koji pokušavaju izbjeći izvještavanje i izbjeći plaćanje poštenog poreznog udjela”, rekao je povjerenik IRS-a Chuck Rettig u priopćenju suda.

Vršitelj dužnosti pomoćnika državnog odvjetnika David Hubbert iz poreznog odjela Ministarstva pravosuđa rekao je:

“Oni koji posluju s kriptovalutama moraju ispuniti svoje porezne obveze kao i svi drugi porezni obveznici.”

John Doe porez Porezna uprava koristi za dobivanje imena i podataka o svim poreznim obveznicima iz određenog opisa, kao što je klasa ‘20.000 USD i više’ navedena u posljednjem pozivu. Prema priloženoj deklaraciji, IRS traži informacije o pet različitih razreda američkih poreznih obveznika. Neke od aktivnosti koje IRS istražuje uključuju: izvještavanje o ograničenom prihodu unatoč trgovanju kripto računima u rasponu od 5 do 56 milijuna dolara, upravljanje s više računa uz razmjenu fiat valute u digitalnu imovinu i povratak u fiat bez očite ekonomske koristi.

Porezna uprava također ima na oku ljude koji su podnosili delinkventne porezne prijave u 2017. i 2018. godini s prihodom većim od dva milijuna dolara svake godine, s aktivnošću koja se sastoji od više od 23 milijuna dolara depozita i isplate na raznim kripto burzama.

Sve je počelo od Coinbasea

Put do ove najnovije lovačke ekspedicije navodno je započet prvim Johna Doe pozivom na Coinbaseu 2016. godine, u kojem je IRS dobio informacije o 13.000 korisnika Coinbasea. Otada je Coinbase pod povećalom, a u studenom 2020. porezni odvjetnici Coinbasea upozorili su kupce da prati porast provedbe IRS-a protiv korisnika koji se ne pridržavaju poreznih i izvještajnih zahtjeva.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X