Kreirao shitcoin za manje od 23 sekunde

0

Novi “speedrun” video pokazuje kako svatko može stvoriti potpuno novu kriptovalutu u manje od 30 sekundi.

Memecoini u centru pažnje šire kripto industrije

Budući da su memecoini posljednjih tjedana zaokupili pozornost šire kripto industrije, pojavio se viralan video koji detaljno opisuje koliko je lako svakome tko ima internetsku vezu stvoriti potpuno novu kriptovalutu od nule.

Videozapis od 6. svibnja digitalnog umjetnika Johnnyja Shankmana — koji se na Twitteru naziva whitelights.eth — prikazuje ga kako završava “speedrun” stvaranja i implementacije potpuno novog tokena, duhovito nazvanog “EASY_MONEY”, u samo 27 sekundi. Rekord je tada oboren samo dan kasnije i iznosi 22,45 sekundi.

Izraz “speedrun” potječe iz zajednice igrača i obično se definira kao najbolje vrijeme postignuto u određenoj igri pod određenim uvjetima.

U sada već viralnom videu, Shankman pokazuje kako bilo koji korisnik može brzo stvoriti novi token korištenjem programa pod nazivom Contracts Wizard, kojeg je izradila tvrtka za kripto kibernetičku sigurnost OpenZeppelin. Alat Čarobnjak za kontakte generira kod za ERC-20 token. U programu korisnici mogu odabrati niz potencijalnih značajki za svoj token.

Nakon što je kod kreiran, Shankman koristi aplikaciju pod nazivom Remix, koja kompilira pametni ugovor tokena i postavlja ga na određenu blockchain mrežu. U videu, Shankman se odlučuje za implementaciju svog EASY_MONEY (EZ) tokena na testnoj mreži Ethereum.

U odjeljku za komentare napominje da je video bio “samo u obrazovne svrhe” i pojašnjava da implementacijom EASY_MONEY na Ethereum testnetu, to nije pravi token o kojem bi se spekuliralo.

Značajno je da je Shankmanov video pokupio niz velikih računa na Crypto Twitteru, a ponovno su ga objavili korisnici poput Loopifyyy, koji je sada vidio više od 3 milijuna pregleda na nizu različitih računa.

Manje od 24 sata kasnije, pojavio se novi video s drugog računala na Twitteru, koji je pokazao da se isti proces dovršava za samo 22,45 sekundi, postavljajući novi neslužbeni rekord za brzinu memecoina.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X