Kripto burza Foxbit greškom duplicirala isplatu 130 transakcija

0

Najveća kripto burza iz Brazila, Foxbit, izjavila je kako su im se greškom duplicirale isplate transakcija korisnika, pri čemu je izgubljeno 30 BTC, što je u tom trenutku vrijedilo $270 000.

Burza u knock down-u 72h

CEO João Canhada i COO Luís Augusto Schiavon Foxbita, kroz Livestream na YouTube-u objavili su da kripto burza ima grešku (eng. bug) kojom su se duplicirale isplate 130 transakcija korisnika. Nakon što su shvatili što se događa, Foxbit je uključio alarmantnu situaciju te zaustavio poslovanje dok se problem ne riješi.

Prema izjavama obojice direktora, na burzi nije došlo do nikakvog hakerskog napada i sva sredstva su sigurna, a ovaj problem već se rješava.

Ovdje se ne radi o hakerskom napadu i krađi sredstva s kriptoburze. Sva sredstva naših klijenata su sigurna, a već kontaktiramo klijente kojima su se duplicirale isplate i vratit će ono što im ne pripada, no molimo naše korisnike za razumijevanje jer se ovdje ipak radi o procesu koji iziskuje vrijemeCanhada i Schiavon

Direktori su još poručili da će kripto burza nastaviti sa svojim radom 14. ožujka, a da dokažu da sredstva nisu ukradena, linkali su dva cold walleta kojima dokazuju da su sredstva pohranjena na sigurnom.

Foxbit radi na otklanjanju problema

Neki korisnici su već vratili sredstva koja su im se igrom slučaja duplicirala, dok je menadžment rekao da oni imaju fondove kojima će nadoknaditi eventualne gubitke koji nastaju poslovanjem, no prema dosadašnjim informacijama obeštećeni su samo oni.

Nadalje, Canhada i Schiavon rekli su da se ovdje radi o malom iznosu koji ne utječe pretjerano na poslovanje kripto burze.

Budući da je burza obustavila poslovanje na određeno vrijeme, tijekom Livestream kojeg su održali direktori postavljeno im je pitanje hoće li se njihovim korisnicima zauzvrat pružiti prilika da trguju bez ikakve naknade određeni period, no pitanje nije dobilo direktan odgovor već samo da će se posvetiti posebna pozornost ovom slučaju.

 

Prema podacima sa Coinhills-a, na kripto burza Foxbit u posljednjih 24h trgovalo se s više od 600 BTC.

Porast kripto burzi u državi

Dana 22. siječnja portal Dowbit pisao je o visokoj potražnji za kriptovalutama u Brazilu. Primjerice kripto burza Mercado Bitcoin koja je prosječno bilježila 500 novih korisnika dnevno, u jednom danu dobila ih je preko 5 tisuća što je porast za 1000%.

Mnoge kripto burze u državi suočile su se s velikim brojem korisnika s kojim nisu planirale (barem ne u tako kratkom roku) pa je čak i došlo do međusobnih optužbi između kripto burzi, a sve su počele masovno zapošljavati i raditi na redizajnu i doradi svojih platforma.

No nisu svi u državi optimistični prema kriptovalutama pa je tako predsjednik brazilske centralne banke, Ilan Goldfajn, poručio građanima da budu oprezni jer njemu Bitcoin izgleda kao bubble koji će uskoro početi gubiti svoju vrijednost.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X