Kripto burza FTX priredila spektakl na otvaranju NBA sezone

0

Jedna od najvećih kripto burzi, FTX, dala je 500 dolara u kriptovalutama svakom gledatelju koji je sjedio u jednom dijelu FTX Arene na utakmici otvaranja NBA sezone. Igrali su Miami Heatsi protiv Milwaukee Bucksa.

Osim poklona u obliku kriptovaluta, svaki navijač na stadionu dobio je majicu s QR kodom za pristup ekskluzivnom ‘Opening Night FTX Arena” NFT-u.

Obožavatelji će se nedvojbeno pitati hoće li besplatne kriptovalute postati redovita pojava na domaćim utakmicama Miami Heata, s potpuno nepotvrđenim nagađanjima na društvenim mrežama da bi se različitom sektoru tijekom svake igre mogle davati kriptovalute kako bi se povećalo uzbuđenje.

Odlična marketinška kampanja

Osnivač Messarija Ryan Selkis napravio je malo matematike i utvrdio da bi s 21.000 gledatelja u areni i 80 sjedećih sektora, svaka ovakva “nagradna igra” koštala oko 150.000 dolara. Ovo je iz marketinške perspektive prilično dobra vrijednost za novac s obzirom na to da je kampanja postala popularna na društvenim mrežama.

U travnju je FTX platio 135 milijuna dolara za preimenovanje Miami Heat NBA arene u FTX Arenu za sljedećih 19 godina. Ovo je hrabar i velik potez s obzirom na to da je tvrtka stara samo dvije godine.

“Ne podcjenjujte moć ovog sponzorstva”, napisao je Bitcoin influencer Anthony Pompliano.

Udonis Haslem, trostruki NBA prvak i legenda Miami Heatsa također je najavljen kao ambasador za FTX-ovu “You In, Miami?” kampanju na utakmici. FTX kaže da planira blisko surađivati ​​s Haslemom na promicanju kriptovaluta u širem području Miamija.

“Uzbuđen sam što ću upoznati svoju zajednicu s FTX-om i raditi zajedno s njima na povećanju svijesti o kriptovalutama”, rekao je Haslem.

Agresivna promo kampanja na NBA utakmici posljednja je epizoda FTX-ove tekuće kampanje usmjerene na ljubitelje sporta kao način za privlačenje više mainstream korisnika.

FTX upoznaje širu publiku s kriptovalutama

U svibnju je FTX-ova aplikacija za praćenje stanja portfolija, Blockfolio, potpisala ugovor s prvim izborom NFL drafta Trevorom Lawrenceom. Ali jedna od najvećih poteza FTX-a je nedavno potpisan ugovor od 210 milijuna dolara za sponzoriranje eSports tima TSM, koji je tada promijenio ime tima u TSM FTX za sljedećih 10 godina. TSM je esport tim s najvećom bazom fanova u Sjevernoj Americi, iako zadnjih godina nije ima pretjerano zadovoljavajuće rezultate. FTX je od lipnja također sponzor MBL-a (Major League Baseball). Osim sebi, ovakvim tipovima promocije FTX radi uslugu cijelom kripto sektoru. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X