Kripto hedge fondovi povećali profitabilnost kroz 2019-tu!

0

Hedge fondovi koji sadrže bitcoin kao primarno sredstvo njihovog portfolija bili su profitabilniji u 2019. godini od onih koji nisu ulagali u kriptovalute, prema najnovijem istraživanju Eurekahedgea.

60% veći povrat u kripto hedge fondovima!

Baza podataka hedge fondova utvrdila je da su namjenski fondovi za kriptovalute svojim investitorima prošle godine ostvarili više od 16% profita. Za usporedbu, tradicionalni hedge fondovi su zaradili 10,4% profita svojim investitorima.

Iako razlika nije prevelika, pomogla je u podizanju bitcoina u očima tradicionalnih ulagača, pri čemu je Deutsche Bank u svom izvješću iz siječnja 2020. navela da se kriptovalute čine privlačnijom investicijom od tradicionalne imovine. Njemački financijski div dodao je da će sve više ljudi usvojiti bitcoin zbog njegovih tehnoloških prednosti.

Likvidnost je, na primjer, jedna od značajki koja čini trgovanje bitcoinima zanimljivim. Tako hedge fondovi uključeni u kriptovalute prodaju i kupuju bitcoin brže nego što to čine s tradicionalnom imovinom. Bitcoin im pruža više mogućnosti da ostvare profit zbog fluktuacije cijena kriptovaluta.

Institucije se vraćaju ulaganju u Bitcoin!

Za bitcoin je 2019. godina bila godina “ponovnog rođenja”, gledajući s institucionalne perspektive. Tada je bitcoinova cijena skočila 200% u dva kvartala. Razlog tomu bio je trgovinski rat između SAD-a i Kine, najava Facebookove kriptovalute, devalvacija yuana te ostali manji razlozi. U 2020-oj godini ova je kriptovaluta opet je došla u središte pozornosti hedge fondova nakon što je u mjesec dana porasla više od 20%.

U 2018. godini, isti taj bitcoin spustio se za više od 85% s ATH-a od oko 20 000 USD. Do pada je došlo nakon što su investitori izgubili sredstva koji su uložili u ICO-ove. Pokazalo se da je većina tih projekata bilo prevara.

Ipak, najnoviji prinosi hedge fondova pokazuju kako se samopouzdanje vraća na tržište bitcoina.

Steve Kurz, voditelj odjela upravljanja imovinom kripto fonda Galaxy Digital, rekao je za FT da ulagači “gomilaju” bitcoin zbog toga što su prinosi kriptovalute tijekom jednogodišnjeg, trogodišnjeg i desetogodišnjeg okvira bili impresivni.

Koji su nedostatci kripto tržišta?

Usprkos rastu bitcoina, veliki investitori i dalje su neodlučni statusom bitcoina kao sredstva koje ostaje široko neregulirano i sklono manipulaciji.
Ulagači skeptični prema kripto tržištu često navode problem stablecoina Tether za kojeg tvrde da je jednokratno pumpao i ispumpavao tržište, a spominju kako je i 95 posto volumena bitcoina lažan. To su neke od briga koje su institucije odvratile od kripto svijeta.

Zanima nas vaše mišljenje, mislite li da je kripto tržište dovoljno zrelo za institucionalne investitore? Napišite u komentaru.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X