Kripto investicije u Indiji porasle za gotovo 20.000%

0

Unatoč neizvjesnoj indijskoj regulatornoj klimi u vezi s kriptovalutama, ulaganja u digitalnu imovinu diljem zemlje povećala su se za približno 19.900% tijekom prošle godine.

Retail ulog u kriptovalute u Indiji dosegao 40 milijardi dolara

Prema podacima blockchain analitičke tvrtke Chanalysis o kojima je Bloomberg izvijestio 28. lipnja, kripto ulaganja lagano su rasla do sredine 2020. godine, prije nego što su postala parabolična. Ovo se dogodilo jer je kripto tržište naglo dosegnulo nove ATH-ove pred kraj četvrtog tromjesečja. Chainalysis procjenjuje da je ukupan ulog u kripto u cijeloj Indiji narastao s 200 milijuna na 40 milijardi dolara u periodu od godinu dana, a tvrtka procjenjuje da je 15 milijuna Indijaca izloženo kriptovalutama.

Podaci ilustriraju pozitivan utjecaj odluke indijskog Vrhovnog suda iz ožujka 2020. godine o ukidanju zabrane Indijske centralne banke. Zabrana se odnosila na financijske institucije koje pružaju bankarske usluge tvrtkama koje posluju s digitalnom imovinom. Međutim, nije sve teklo glatko za indijski kripto sektor otkako je Vrhovni sud prošle godine u ožujku ukinuo zabranu IRB-a. Zakonodavci su često prijetili novim zakonima koji zabranjuju kripto imovinu tijekom posljednjih 15 mjeseci.

Kripto investiranje primamljivije od zlata za mlade Indijce

Unatoč ustrajnim prijetnjama novim regulatornim krahom, Sandeep Goenka, suosnivač Indijske kripto burze ZebPay, istaknuo je sve veće apetite za digitalnom imovinom među Indijcima u dobi od 18 do 35 godina, napominjući da su skloniji ulaganju u kripto umjesto u zlato. Za Bloomberg je izjavio:

“Njima je daleko lakše ulagati u kripto nego u zlato, jer je postupak vrlo jednostavan. Ako ste povezani s internetom, možete kupiti kripto.”

32-godišnja lokalna poduzetnica, Richi Sood, među onima je koji su se okrenuli od zlata u korist kriptovaluta. Sood je od prosinca u digitalnu imovinu uložila više od 13.000 američkih dolara, unovčivši dio svoje pozicije kad je Bitcoin u veljači probio cijenu od 50.000 američkih dolara prije ponovnog ulaganja uslijed nedavnog pada.

“Radije bih svoj novac stavila u kripto nego u zlato. Kripto je transparentniji od zlata, a povrat je veći u kratkom vremenskom razdoblju ”, rekla je.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X