Kripto milijarder kaže da je počela sezona altcoina

0

Prema riječima osnivača brokerske kuće BitMex, Arthura Hayesa, počinje sezona alternativnih kriptovaluta (altcoina). Ovaj milijarder bio je optimističan po pitanju kriptovaluta nakon što je Ethereum prvi put ove godine prešao 2000 dolara.

Uspješna nadogradnja Shapella, jednog od najvažnijih događaja u prelasku na proof-of-stake, omogućila je validatorima da povuku svoj stakeani Ether. To je prvotno izazvalo zabrinutost da bi cijena mogla pasti, s obzirom na veliku količinu Ethera koja bi se mogla otključati.

Međutim, sigurnosne mjere nisu dopustile masovno otključavanje, pa je cijena umjesto pada zapravo porasla i prešla 2100 dolara, što je najviša cijena u godinu dana.

Je li počela sezona altcoina?

Ovo nije prvi put da je Hayes progovorio o rastu altcoina.

“Ako Bitcoin i Ethereum nastave rasti, vertikala shitcoina će sigurno podivljati u nadolazećim mjesecima”, izjavio je u veljači ove godine.

Također je istaknuo da Bitcoin prvi raste, a u stopu ga prate i ostale jače kriptovalute Međutim, nakon što bikovski period završi, trgovci hrle na manje kriptovalute, čime se uzrokuje tzv. “sezona altcoina”.

Ethereum, platforma s najvećim ekosustavom tokena, trenutno je iznad 2000 USD, dok je Bitcoin, s druge strane, tjedan započeo blagim padom od 3% i trgovao se ispod 30.000 USD.

Jedan od njegovih pratitelja preporučio je Solanu (SOL), kriptovalutu za koju je sam Hayes rekao da je bezvrijedna, ali se složio da bi bila dobra investicija u prosincu. Od tada se povećao za 158%.

Još jedan pokazatelj da je došlo do sezone altcoina, kako tvrdi Hayesova teorija, je smanjenje dominacije Bitcoina u proteklih nekoliko dana.

Iako je tržišna kapitalizacija Bitcoina dosegnula gotovo 600 milijardi dolara, on trenutno čini samo 45,7 % ukupnog kripto-tržišta, prema podacima CoinMarketCap-a. Prije nego što je Ethereum pokrenuo Shapelle nadogradnju, taj postotak iznosio je 47,5%.

Analitičari promatraju Bitcoin

U međuvremenu, ostali trgovci ostaju zainteresirani samo za Bitcoin. Prema Peteru Brandtu, BTC ima potencijal dosegnuti 40.000 dolara.

Tone Vays objavio je analizu s tri moguća scenarija: bikovski, neutralni i pesimističniji, gdje bi Bitcoin pao na 26.500 dolara.

Bitcoin, Ethereum ili mali shitcoin, nije bitno, svaki trgovac traži maksimalnu zaradu nakon što je preživio dugo medvjeđe tržište.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X