Kripto renesansa u Africi!

0

Proces općeg usvajanje kriptovaluta značajno napreduje u Africi, a vlasništvo nad kriptovalutama, volumen trgovanja i regulacije pokazuju da bi prihvaćanje trebalo nastaviti trend rasta.

Nedavno izvješće tvrtki Arcane Research i Luno otkrilo je da su Uganda, Nigerija, Južna Afrika, Gana i Kenija među top 10 zemalja prema Google pretraživanju riječi “Bitcoin”.

Izvještaj opisuje Afrički kontinent kao jedno od, ako ne i najperspektivnije područje za usvajanje kriptovaluta. Naglašava kombinaciju trenutne male raširenosti kriptovaluta u Africi, uz “ogromnu” mogućnost adopcije zbog političke situacije i ostaih faktora.

Izvještaji naglašavaju da Afrika ima visok postotak mladog stanovništva, česte financijske krize i devalvacije fiat valuta. Značajni problemi su također velik broj “unbanked” građana te skupa sredstva plaćanja.

Južna Afrika se ističe kao novo kripto središte!

Iako je Nigerija dugo dominirala u volumenu kripto trgovanja na kontinentu, u izvješću je utvrđeno da Južna Afrika ima najveći postotak vlasništva i upotrebe kriptovaluta među korisnicima interneta u Africi s 13%, a slijedi Nigerija s 11%.

Južnoafrička republika zauzela je peto mjesto u svijetu po prihvaćanju kriptovaluta među građanima s pristupom internetu. Proteklog je tjedna Južna Afrika imala svoj drugi najveći tjedni udio na lokalnom Bitcoin tržištu, s gotovo 1,65 milijuna dolara promijenjenim za Bitcoin.

Ovo indicira nagli rast kripto trgovinske aktivnosti u Južnoj Africi. Prošlog je tjedna zabilježen ukupan volumen od 1,95 milijuna dolara putem Peer-2-peer platformi, Localbitcoin i Paxful. Prošlog mjeseca južnoafrički financijski regulator izdao je dokument u kojem tvrdi da kripto imovina i aktivnosti koje se odnose na virtualne valute “više ne mogu ostati izvan regulatornog područja”.

P2P volumen raste širom Afrike

Nigerijsko P2P trgovanje Bitcoinom povećalo se na rekordno visoke razine, trgujući s 9,2 milijuna dolara na tjednoj bazi. Kenijsko P2P trgovanje također je zabilježilo nedavni skok, a trgovanje na Localbitcoins-u između Bitcoina i kenijskog šilinga doživljava najviše tjedne rezultate, već 3 tjedna za redom. Maroko i Egipat posljednjih su tjedana također zabilježili rekordnu trgovinsku aktivnost.

Povećanje volumena vidljivo je na cijelom kontinentu, a također Subsaharska Afrika po prvi puta ima veći P2P trgovinski volumen od Latinske Amerike.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X