Kripto tržište preplavili meme tokeni i NFT-ovi kraljice Elizabete

0

Dok je vijest o smrti britanske kraljice diljem svijeta primljena s tugom, a u Buckinghamsku palaču pristižu izljevi sućuti, kripto prevaranti su iskoristili priliku za zaradu i svojih pet minuta slave.

Smrt kraljice Elizabete izrodila je preko 40 meme coina na Ethereumu i Binance Smart Chainu (i najmanje jednu eksploatatorsku NFT zbirku).

Kraljica Elizabeta Inu

Tužna vremena za jedne ne znače žalovanje za druge.

Prema Twitter računu @Zazoo_Me, kriptoprevaranti su iskoristili priliku da lansiraju više od 40 meme coinova i stotinu NFT-ova na temu kraljice Elizabete na Ethereumu i Binance Smart Chainu, samo nekoliko sati nakon što je preminula.

Novi tokeni nazvani su Queen Elizabeth Inu, Queen Doge, God Save The Queen, London Bridge Is Down, Queen Grow, Rip Queen Elizabeth, Elizabeth II i Queen Inu II, i do sada ostvarili zapanjujući obujam trgovanja.

Najlikvidniji tokeni već su obradili 900 tisuća dolara u volumenu trgovanja: Save The Queen sa 700 000 dolara i Queen Elizabeth Inu sa 200 000 dolara.

Prema podacima s Dex Screenera, Queen Elizabeth Inu porastao je za 23,271% na Binance Smart Chainu i 3,708% na Uniswapu. U međuvremenu, cijena tokena Save The Queen porasla je za 1,517%. Cijene su izuzetno nestabilne i malo je vjerojatno da će se same održati.

NFT-ovi kraljice Elizabete

Na NFT tržištu OpenSea, projekt RIP Queen Elizabeth također je niknuo samo nekoliko sati nakon što je kraljica preminula.

kraljica Elizabeta NFT
Izvor: OpenSea

Sudeći prema količini NFT-ova u kolekciji, čini se da je kreator projekta čekao pravi trenutak za lansiranje kolekcije. U kolekciji se nalazi 520 NFT-ova, a svaki token sadrži poprilično neukusne umjetničke izvedbe kraljice. Kripto zajednica nije nimalo oduševljena ovim potezom i smatra da je cijelu zajednicu dovela u neugodnu poziciju. Kolekcionari iza projekta još uvijek nisu poznati, budući da je projekt generirao samo 0,06 Ether (ETH) u vrijednosti od otprilike 101 USD.

Kraljica Elizabeta II preminula je u dobi od 96 godina i bila je monarh s najdužim stažem u jednoj suverenoj zemlji sa vladavinom dugom 70 godina i 214 dana. Na vlasti je bila od veljače 1952. godine. Bila je i kraljica 14 zemalja Kraljevstva Commonwealtha, uključujući Australiju, Novi Zeland i Kanadu. Za života je imala snažnu potporu engleskih građana i zadržala visoku stopu odobravanja monarhije od oko 90% tijekom svoje vladavine.

Čini se da nema ograničenja kada su u pitanju shitcoini i memecoini koje kripto zajednica kupuje. Osim kraljice Eliazabete, na tržištu su se počeli pojavljivati i tokeni nazvani po novom gospodaru Commonwealtha, kralju Charlesu III.

Kralj Charles Inu (CHARLES) već je dobro startao i očekuje se da će nastaviti s usponom s obzirom na publicitet koji će doći nakon njegove nadolazeće krunidbe.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X