Kripto zajednica pomaže u borbi protiv požara u Australiji!

0

Najveća kripto burza Binance donirala je kriptovalute u vrijednosti milijun američkih dolara tvrtki Binance Charity, koja će sredstva upotrijebiti za pomoć u sprječavanju širenja požara u Australiji. Požari, za koje se procjenjuje da su najgori u posljednjih nekoliko desetljeća, doveli su do pustošenja u cijeloj zemlji. Ubili su desetine ljudi, ostavili milijune životinja bez staništa te spalili više od šest milijuna hektara zemlje.

“Bolno je vidjeti kako požari pustoše Australiju, kao i pogubne učinke na ekologiju i lokalnu zajednicu. Želimo pomoći ovoj hitnoj krizi “, rekao je Changpeng Zhao, izvršni direktor Binancea.

Može li Binance aktivirati kripto zajednicu u borbi protiv požara?

Zhao je pozvao kripto zajednicu da se pridruži burzi te podrži ovu akciju. “Donacija za Australski humanitarni program Bushfires najdirektniji je i najučinkovitiji pristup za postizanje utjecaja”, rekao je.

Binance prihvaća donacije samo u svojoj kriptovaluti, BNB. To je osma najpopularnija kriptovaluta prema podacima s CoinMarketCap-a. Tržišna kapitalizacija BNB-a neprestano pada, zajedno s cijenom, otkad je tržište kriptovaluta u srpnju krenulo prema dolje, iako je BNB jedini veliki token koji je u 2019. godini doživio ATH.

“Morat ćemo kontaktirati što veći broj lokalnih organizacija i zajednica kako bi donacije koje primamo u kriptovalutama prenijeli u ruke krajnjih korisnika kojima su donacije namijenjene”, rekao je Zhao.

No, budući da Binance prihvaća i isplaćuje donacije samo u kriptovalutama, može donirati samo dobrotvornim organizacijama koje prihvaćaju kriptovalute, a u Australiji je malo takvih dobrotvornih organizacija.

Helen Hai, voditeljica Binance Charity Foundationa, rekla je: “Suosjećamo s ljudima koji su pretrpjeli gubitke u ovoj prirodnoj katastrofi i želimo se uključiti i ispuniti našu ljudsku dužnost, pomoći.”

Prethodne inicijative koje je Hai vodila uključuju izgradnju brojnih poslovnih parkova u Africi, što joj je donijelo niz nagrada u komercijalnom svijetu. Također, nadgledala je kampanju “Ručak za djecu”. Kampanja je, prema njezinoj web stranici, dobila oko 110.000 dolara u donacijama.

Tko se osim Binance-a upustio u “borbu” protiv požara?

CoinSpot kripto burza donirala je 5000 dolara trima dobrotvornim organizacijama za pomoć u borbi protiv požara u Australiji. CoinSpot je također osposobio adresu za donaciju bitcoina, koja ih transferira direktno za potrebe borbe protiv požara, ali je na adresu stiglo samo 0,002 bitcoina (14 USD).

Osim toga, Finder je za isto najavio akciju prikupljanja sredstava za Australiju. Donacije će ići NSW ruralnoj vatrogasnoj službi (RFSA). Prihvaća niz kriptovaluta i dosad je primio 409 dolara u donacijama, od ukupnog cilja koji iznosi 50 milijuna dolara.

Lijepo je vidjeti da se kripto zajednica aktivirala tijekom krize ovih razmjera, svima im ovim putem želimo zahvaliti što ovim putem stavljaju kripto tržište na dobar glas.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X