Kripto zajednica priskočila u pomoć Julianu Assangeu!

0

Julian Assange zaprimio donacije u vrijednosti 20 000 dolara u Bitocoin-u dan nakon uhićenja

Uhićenje Juliana Assangea izazvalo je metež diljem svijeta, što je rezultiralo dolaskom donacija. Fond za “obranu WikiLeaksa” je za samo 24 sata dobio otprilike 20.000 dolara vrijednosti bitcoina u obliku donaciji.

Broj donacija raste iz sata u sat

Julian Assange, koji je sedam godina živio u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu, uhićen je u četvrtak ujutro nakon što je predsjednik Ekvadora osnivaču WikiLeaksa ukinuo status azilanta. Assangeovo uhićenje odjeknulo je po medijima diljem svijeta. Glavni urednik WikiLeaksa Kristinn Hrafnsson i Edward Snowden rekli su kako uhićenje njihovog kolege označava “mračan dan” za slobodu medija.

Osobe koje su redovito podržavale Assangea i WikiLeaks zbog razotkrivanja korupcije na najvišim razinama državnih aparata, pozvale su ljude da doniraju fond za obranu WikiLeaksa.

Fond trenutno prihvaća Bitcoin, ZCash, kao i tradicionalne načine plaćanja uključujući bankovne kartice, pa čak i gotovinu ili ček.

Kako je jučer izvijestio Bitcoinist, adresa novčanika za donacije BTC-a skočila je na vrijednost od 2,61 BTC (13.200 USD), s oko 20 transakcija koje su se dogodile nekoliko trenutaka nakon Assangeovog uhićenja. Tijekom posljednja 24 sata primljeno je gotovo 140 više donacija.

Bitcoin kao “novac za slobodni govor”

Julian Assange je ranije pokazao svoju podršku Bitcoinu unatoč nekadašnjem protivljenju same industrije. U travnju 2018. godine američka kripto-mjenjačnica Coinbase obustavila je isporuku svoje usluge WikiLeaks-u te su zbog toga dobili negativan feedback.

WikiLeaks je u počeo prihvaćati Bitcoin nakon što su mnoge kreditne institucije, banke i platne usluge kao što su PayPal i Visa povukle podršku Wikileaks-u u 2010. godini.

Zauzvrat, WikiLeaks je optužio Coinbase da rade prema skrivenim političkim motivima. Također je pozvao na bojkot Coinbasea, dok je izravno nastavio prihvaćati Bitcoin donacije.

Od tada, nekoliko drugih tvrtki kao što je društvena mreža Gab slijedili su primjer WikiLeaks-a. Bitcoin je nazvan “novac za slobodni govor”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"
Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X