Lažna vijest o Walmart partnerstvu podigla cijenu Litecoina

0

Cijena Litecoina porasla je početkom ovog tjedna na više od 237 američkih dolara nakon lažnih izvješća o partnerstvu s Walmartom. U izvješću je pisalo da će američki trgovački lanac uvesti opciju plaćanja kriptovalutom na svim svojim web stranicama e-trgovine.

CNBC, Reuters, Decrypt i drugi izvijestili su u ponedjeljak da Walmart planira uvesti “Plaćanje s Litecoin opcijom” za svoje retail web stranice počevši od 1. listopada u sklopu partnerstva s Litecoin Foundationom, organizacijom koja financira i promiče usvajanje Litecoin ekosustava. Čini se da su izvješća nastala iz jednog jedinog priopćenja za javnost putem distribucijske službe GlobeNewsWire. U priopćenju se tvrdi da je Walmart odlučio usvojiti LTC za plaćanja na temelju svojih “jeftinijih i brzih” značajki i tokena koji “nema središnje tijelo”.

Međutim, prema CNBC -u, glasnogovornik Walmarta potvrdio je da priopćenje “nije autentično” otprilike sat vremena nakon objavljivanja početnog izvješća. Direktor marketinga zaklade Litecoin, Jay Milla, također je rekao za Cointelegraph da objava nije došla iz zaklade.

“Zaklada Litecoin tek treba sklopiti partnerstvo s Walmartom”, izjavio je Milla.

Ovo je zanimljivo jer je upravo Litecoin Foundation na Twitteru objavio kako je pokrenuto partnerstvo s Walmartom nakon što je Reuters izdao svoj članak. Tweet je izbrisan nedugo nakon što je objavljen.

Izvor: Twitter

Podaci s CoinGeckoa pokazuju da je cijena Litecoina skočila više od 35% odmah nakon širenja lažnog izvješća. Porasla je sa 175 dolara na mjesečni maksimum od više od 237 dolara prije nego što je naglo pala. U vrijeme objavljivanja cijena Litecoina je 179 dolara.

Walmart, čija tržišna kapitalizacija iznosi više od 406 milijardi dolara, ranije je nagovijestio da će se baviti kriptovalutama. U kolovozu je tvrtka objavila oglas za posao stručnjaka koji bi mogao razviti strategiju digitalne valute i plan rada proizvoda, ali nije posebno spomenuo da će to utabati put za kripto plaćanja. Osim toga, Walmart je upotrijebio blockchain tehnologiju za upravljanje opskrbnim lancem, tržišnim mjestima i pametnim uređajima.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X