LeClair: “Veliki igrači žele vaše Bitcoine”

0

Bitcoin ovaj tjedan agresivno kupuju institucionalni subjekti jer podaci pokazuju kako se “over the counter” (OTC) količine trgovanja povećavaju.

Dylan LeClair, suosnivač analitičke i savjetodavne kripto tvrtke 21. Paradigma, primjetio je da investitori s visokom neto vrijednošću imaju jasan interes za Bitcoin po trenutnim cijenama.

Veliki investitor povećavaju aktivnost na OTC deskovima

Pozivajući se na podatke druge kripto analitičke kompanije Glassnode, LeClair je primijetio iznenadni porast OTC aktivnosti kada je Bitcoin dosegao lokalni cjenovni vrh od 40.700 dolara. Prema njemu je ovo klasičan dualni događaj, povećanje volumena na OTCu obično prati skok cijene Bitcoina. U svibnju i lipnju nakon korekcije BTC cijene, OTC subjekti kupovali na privremenom “sniženju”.

“Pojedinci i institucije visoke neto vrijednosti žele vaš Bitcoin.” komentirao je LeClair

Izvor: Glassnode

Iako posljednji skok OTC trgovanja nije bio najveći u pogledu volumena, podaci pokazuju impresivne tokove velikih kripto burzi. Oko 57.000 Bitcoina napustilo je kripto burze u jednom danu u srijedu, dok je u četvrtak samo Kraken premjestio ogromnih 98.000 BTC-a dok se kupovina najveće kriptovalute ubrzala na cijelom tržištu.

Unatoč tome što je u drugom tromjesečju ove godine izgubio više od 400 milijuna dolara na Bitcoinu (i dalje su ukupno u plusu), MicroStrategy, kralj institucionalnih ulagača u Bitcoin, već se obvezao da će kupiti više Bitcoina.

Moguć povratak na niže cijene

Cjenovna izvedba u petak mogla bi u međuvremenu potaknuti ponavljanje ranijeg interesa za kupnju. U vrijeme pisanja ovog članka, najveća kriptovaluta kruži oko cijene od 38.700 dolara, nakon što je u zadnjih 24 sata pala za oko 4% nakon što se kratko zadržala iznad 40.000$.

Iako ništa neobično, nestabilnost naglašava poteškoće s kojima se bullovi suočavaju u prevladavanju okruglih resistance razina, što je trenutno psihološka granica od 40.000 dolara. S obzirom na relativan nedostatak volatilnosti u posljednja 24 sata, takav se potez općenito očekivao među trgovcima koji su čekali i veći pad nakon rasta iznad 40.000 dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X