Legendarni investitor Jim Rogers izdao globalno ekonomsko upozorenje

0

Američki veteran kada je riječ o ulaganjima, Jim Rogers, rekao je da će sljedeći bear market biti najveći kojemu je ikada svjedočio.

U novom intervjuu za Real Vision Finance, Rogers je izjavio da su trenutni ekonomski uvjeti slični onima prije Velike recesije 2008. godine, ali je trenutna situacija, u usporedbi s 2008., puno gora.

Rogers, koji je blizak suradnik Georgea Sorosa i suosnivač Soros Fund Managementa, rekao je da će akumulirana razina duga u sustavu neizbježno dovesti do vrlo teškog medvjeđeg tržišta za rizičnu imovinu.

“Znam da stiže najveće medvjeđe tržište. 2008. smo imali veliki bear market zbog prekomjernog duga.. Pogledajte oko sebe, od 2008. godine pa sve do danas dug je nenormalno rastao. Mislim da nije pretjerano reći da će sljedeće medvjeđe tržište biti najgore u mom životu jer je dug u proteklih 14 godina narastao do enormnih visina.”

Roger se također osvrnuo na visoku inflaciju iz 1980. i ogromne kamatne stope i prinose na državne obveznice koji su bili potrebni da bi se inflacija zadržala na niskom nivou. Prema Rogersu, vrlo slična situacija se trenutno događa kada su u pitanju financijska tržišta.

“Dakle, bit će problema na svim tržištima: na tržištu nekretnina, na tržištu dionica, na tržištu obveznica, na tržištu valuta… Niste dovoljno stari da se sjećate, ali 1979. i 1980. kada smo imali prvi veliki problem s inflacijom, kamate na kratkoročne državne obveznice povećane su za preko 21%. Ovo nije greška, dobro ste čuli. Preko 21% jer je situacija počela izmicati kontroli i morali smo nešto poduzeti. Uspjeli smo, ubili smo inflaciju, ali mnogima to nije bilo zanimljivo. Dakle, to je ono što će se dogoditi”, naglasio je Rogers.

Federalni odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) odlučio je pauzirati povećanje kamatnih stopa na određeno vrijeme, ali predviđa još dva povećanja kamata do kraja 2023. godine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X