Legendarni investitor Marc Faber napokon kupio svoju prvu kriptovalutu

0

Nakon što je gotovo godinu dana bio skeptik prema kriptovalutama, Marc Faber spreman je dati priliku digitalnoj valuti.

U intervjuu za Cash, legendarni 73-godišnji investitor i stručnjak za tržište dionica rekao je da je krajem veljače ove godine kupio prve bitcoine. Priznao je da htio saznati više o tome kako funkcionira ova digitalna valuta, što ga je na kraju dovelo do prve kupovine.

Bitcoin je u posljednja 3 mjeseca porastao 15%, a ja sam bio u iskušenju da ga kupim kada je bio dostupan za 200 dolara, no nisam htio kupiti nešto što nisam u potpunosti razumio“, izjavio je Faber.

Faber je upozorio da njegovi sljedbenici ne smiju njegovu uključenost u BTC prepoznati kao podršku kriptovalutama, no napominje da bi bitcoin mogao postati “standard za novčane transakcije”.

Strastveni sljedbenici znaju Marca Fabera kao opreznog ulagača koji nastoji minimizirati rizike ulaganja. On je uglavnom poznat po predviđanju pada tržišta dionica 1987. godine, poznatog kao Crni ponedjeljak. Točnim predviđanjem pridobio je velik broj sljedbenika koji u njega imaju puno povjerenja. Od tada je nastavio biti kritičar središnje banke te je za svaku gospodarsku krizu krivio njihovu monetarnu politiku.

Faber je svojim sljedbenicima preporučio da ostanu oprezni kada je u pitanju investiranje u bitcoin i ostale kriptovalute, a posebno se obratio mladim čitateljima svojih izvješća pod nazivom „Gloom, Boom & Doom“ koji su ga, kako je Faber naveo, potaknuli na kupnju bitcoina.

„Onima koji se odluče na kupnju svoje prve kriptovalute predlažem da u BTC ulože onoliko koliko su spremni izgubiti“, rekao je Faber.

Iz perspektive promatrača, Faberov ulazak u bitcoin podsjeća na njegov raniji stil ulaganja. Financijski stručnjak svojim pristašama preporučuje da ulažu u imovinu izvan bankarskog sustava. Priznao je i da na mjesečnoj bazi kupuje fizičko zlato te smatra da je držanje gotovine glupo i nepromišljeno.

„U usporedbi s ostalom imovinom, novac je izgubio ogromnu količinu kupovne moći pa je iz tog razloga dobro imati diverzificiranu imovinu izvan bankarskog sustava“, dodao je Faber, no ipak nije htio otkriti koliko je bitcoina kupio.

Faberovi pogledi svakako odgovaraju uvjerenjima kripto sljedbenika koji također žele smanjiti svoju izloženost ekonomskim politikama te zato kupuju neovisne digitalne valute. Na kraju, Faber i kripto zajednica međusobno se razlikuju samo u jednome – izboru imovine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"
Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X