Licencirana platforma za kripto arbitraže u EU

0

Popularnost Bitcoina na tržištu raste zavisno o njegovoj cijeni, a kako je trenutna vrijednost Bitcoina na skoro najvišim razinama u povijesti tako se i popularnost kriptovaluta povećava zadnjih tjedan dana.

Investitori u kripto koji već imaju Bitcoin u svojem portfelju, ovih se dana zasigurno pitaju kako mogu maksimalno iskorisiti svoj kripto kapital i je li mirovanje i HODL najbolja opcija?

Prema Izvješću 2020 Crypto Research Report (CRR), koje prati kretanje cijena kriptovaluta i temeljem toga radi analiza i projekcije cijene u budućnosti, očekuje se da će bitcoin nastaviti rasti i doseći iznad 20.000 USD do kraja 2020. Također CRR navodi da će Bitcoin biti na nešto više od 340.000 USD u 2025. Izvještaj tvrdi da ako Bitcoin nastavlja na svojoj trenutnoj putanji rasta, doseći će proboj od 10%, s cijenom od gotovo 400.000 USD, do 2030. godine.

Postoji mnoštvo načina na koje se može uložiti novac u Bitcoin. Trenutno situacija je da kripto tržište cvijeta i da se može koristiti procvat cijena te dnevno mijenjati valute za brze, rizične, ali potencijalno visoke prinose. S druge strane, vrlo popularno je HODL-ati i zadržati Bitcoin dok ne postigne vrijednost koju ste odredili i nakon toga se prodaje. Na ovaj rizik je drastično niži, ali vaše kriptovalute u toj situaciji miruju i ne stvaraju dodatnu dobit. Sljedeća metoda koja postoji na kripto tržištu je kripto arbitraža, investicijska strategija za koju je opće poznato da je jedan od oblika najnižeg rizika, a nerijetko ostvaruje i izuzetno visoke povrate.

Kako funkcionira kripto arbitraža?

Kripto arbitraže zahtijeva brzinu i učinkovitost automatiziranog algoritamskog sustava trgovanja, što znači da se može trgovati u vaše ime, bez da je osoba prisutna na platformi. Ujedno nije potrebno prethodno zanje o kriptovalutama niti pratiti promjene cijena na dnevnoj bazi. Na platformu koja obavlja kripto arbitraža stave se kriptovalute ili fiat valute te algoritam počinje raditi automatizirano. Kao primjer možemo uzeti jednu od najpopularnijih kripto arbitražnih platformi koja je regulirana i radi s licencom u Europskoj uniji – ArbiSmart. Način na koji platforma funkcionira je da se istodobno skenira 35 različitih razmjena, 24 sata dnevno uočavajući “prilike” definiranim parametrima i na taj način obavlja ogromne tradove odjednom.

Koje su prednosti kripto arbitraža?

Ovisno o veličini depozita,na platformama poput ArbiSmart-a može se ostvariti i dobit do 45% godišnje. Svakako je je iznos povrata u uskoj koleraciji s iznosom kojeg uložite, a na takvim platformama vrlo često postoje i kalkulatori koji pokazuju koliko biste trebali uložiti da bi u određenom vremenskom roku postigli određenu dobit, no uvijek je važno dobro proučiti platforme i njihove stranice te se uvjeriti u njihovu vjerodostojnost. Tražite platforme koje imaju reputaciju i prisutnost na društvenim mrežama, koje imaju dobro uspostavljen support i koje će vam odgovoriti i uvijek se vodite time da uložite sredstva bez kojih možete živjeti.

ArbiSmart u Europi

Platforma ArbiSmart osim što je platforma za kripto arbitražu omogućuje da i tvrtke imaju pravo na pružanje usluga walleta. Planovi platforme za 2021. najavljuju da će postojati wallet s kamatom za fiat i kripto, što znači da umjesto da svoje Bitcoin ostavite da stagniraju, možete na njima zaraditi i kamate do 45%, ovisno o veličini i valuti depozita.

Vlasnici novčanika moći će odabrati fleksibilni račun, na kojem se dobit može povući u bilo kojem trenutku.

Od rasta kriptovaluta arbitražne platforme nude mogućnosti da kroz nizak rizik kripto investitori imaju mogućnosti ostvariti prinose no uvijek se vodite time da ne ulažete sredstva koja niste spremni izgubiti.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X