Loša predviđanja za Facebookov stablecoin Libra

0

Nedavna anketa kompanije za financijske usluge Jefferies ukazuje na to da američki korisnici vjerojatno neće koristiti Facebookov stablecoin Libra zbog nedostatka povjerenja, prenosi The Block

U istraživanju koje je obuhvatilo preko 600 ispitanika, četiri od pet ispitanika na pitanje bi li kupili Libru izabralo je odgovore „vjerojatno ne“ ili „sigurno ne“. 45% ispitanika objasnilo je svoju nespremnost da kupe kriptovalutu zbog nedostatka povjerenja u Facebook, osim ako kompanija nema pristup njihovim podacima o transakcijama.

Gotovo 40% anketiranih istaknulo je da već imaju mobilni novčanik, što isključuje potrebu za korištenjem Librinog digitalnog novčanika Calibra. „Zapravo, bez značajnih mrežnih učinaka, ne očekujemo da Libra zamijeni postojeće oblike bezgotovinskog plaćanja – barem ne u kratkom roku”, navodi se u izvještaju.

Od onih ispitanika koji su izrazili interes za korištenje Libre, 12% je izjavilo da bi potrošili novac na dobra ili usluge, 14% bi poslalo novac svojim prijateljima i obitelji, a 15% bi Libru potrošilo na obje opcije.

Ryan Waldoch, autor izvještaja platforme za istraživanje kapitala Seeking Alpha, rekao je:

“Vjerujem da će Libra korisnicima omogućiti da više koriste bitcoin kao peer-to-peer sustav plaćanja, dok će neizvjesnosti globalnih tržišta navesti investitore da investiraju u bitcoin kao sredstvo čuvanja vrijednosti.”

Teck Chia, partner u Binance Labsu, izjavio je da Facebookov Libra projekt vidi kao korak naprijed za povećanje svijesti javnosti o tehnologiji kriptovaluta.

“Mislim da je postojanje kompanije kao što je Facebook, s tako ogromnim dometom i distribucijom u različitim zemljama diljem svijeta, kao i njihov interes za novom digitalnom valutom Libra i pokretanjem iste vrlo pozitivna stvar za našu industriju“, izjavio je Chia.

A kakva su vaša predviđanja i stavovi oko Libre? Voljeli bismo vaš čuti u komentarima!

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X