Manchester City “gradi” svoj stadion u metaverseu

0

Prvak Premier lige Manchester City i njihov novi partner Sony počeli su graditi virtualnu repliku stadiona Etihad koji će biti središte momčadi u metaverseu.

Stadion Etihad dom je Manchester Cityja, trenutno najbolje engleske nogometne momčadi. Tim je 18. veljače objavio da je potpisao trogodišnji ugovor sa Sonyjem, koji će omogućiti stručnjacima za virtualnu stvarnost da koriste analizu slike i tehnologiju praćenja skeleta iz Hawk-Eyea.

Manchester City se nada da će navijači uživati ​​u svim prednostima virtualnog stadiona. Iako ograničenja zbog covida još uvijek ometaju mogućnosti putovanja za neke, mogućnost gledanja utakmica u metaverse okruženju mogla bi biti olakšanje za obožavatelje koji žele ponovno doživjeti iskustvo nogometne utakmice.

Tim ruši geografske barijere za navijače koji žele biti dio utakmice uživo ili snimljene tako što će započeti izgradnju virtualnog stadiona Etihad. Glavni direktor marketinga City Football Group Nuria Tarre rekao je za Inews 18. veljače da:

“Cijela poanta oko metaverse poteza je da možete rekreirati igru, možete gledati utakmicu uživo, dio ste akcije na drugačiji način iz različitih kutova i možete puniti stadion koliko god želite jer je neograničen, potpuno je virtualan.”

Sonyjeva podružnica Hawk-Eye dugo je posvećena unapređenju sporta za gledatelje i dužnosnike. Pomaže službenicima da donose odluke u igri u stvarnom vremenu uz specijaliziranu tehnologiju ponavljanja. Njegove aplikacije za vizualizaciju koristit će se za rekreiranje dimenzija stadiona Etihad u metaverse.

Povećana interaktivnost i vlasništvo nad virtualnim predmetima posebna je prednost postojanja stadiona u metaverseu. Man City možda koristi te prilike kako bi navijačima diljem svijeta omogućio više pristupa momčadi i stadionu.

Napad Man Cityja na Web3 i Metaverse mogao bi biti interesantan i za Liverpool FC. Liverpool bi mogao slijediti njihov primjer kako bi povećali prihode, navodi ECHO, medijska kuća iz Liverpoola.

Njihovi suparnici, Manchester Uniteda, također su se ugurali u Web3 ekosustav novim partnerstvom s Tezosom (XTZ), najavljenim 10. veljače. Tezos će biti službeni partner za kripto, a također može pomoći u razvoju digitalne opreme.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X