Mark Cuban: “Kripto će se vratiti na temelju korisnosti”

0

Mark Cuban, poduzetnik milijarder poznat po svojoj ulozi jednog od glavnih investitora u reality televizijskoj emisiji Shark Tank, rekao je da bear market u kripto sektoru neće biti gotov dok ne bude više korisnih decentraliziranih aplikacija za širu javnost.

Cuban je u prošlosti izjavio da je oko 80% njegovog portfelja koji nije dio Shark Tanka bilo kripto. Pojavljujući se u epizodi Bankless Podcasta od 23. lipnja, upitali su ga koliko dugo vjeruje da će trenutačni bear market trajati:

“To traje dok ne postoji katalizator i taj katalizator će biti korisnost blockchain aplikacija, ili će cijene biti tako nisko da će ljudi reći ‘je*i ga, kupit ću malo’”.

Vjeruje da će veći fokus na aplikacije sa stvarnom korisnošću izvući kriptovalute iz down trenda, a s toliko aplikacija usmjerenih na financijsku tehnologiju ili kolekcionarske predmete, pokretanje aplikacije koja pomaže velikim korporacijama u obavljanju posla bio bi jedan od takvih događaja.

Koristeći primjer “decentralizirane verzije Quickbooksa”, softvera za upravljanje računovodstvom malih poduzeća, Cuban je predvidio navalu korisnika ako se tako nešto pokrene.

Unatoč predviđanjima analitičara da su Bitcoin, kao i mnoge druge kriptovalute, dosegnule cjenovno dno, Cuban kaže da “još nije jeftino” kada analizira visoku tržišnu kapitalizaciju nekih projekata.

Dodao je čak i kod kriptovaluta s nižom tržišnom kapitalizacijom “nema korisnosti” i navodi primjer tokena decentralizirane burze SushiSwap (SUSHI) kao “relativno jeftinu” kupnju s tržišnom kapitalizacijom od 215 milijuna dolara, ali je dodao:

“Plaća vam se ako ste LP (liquidity provider), ali tko će to onda kupiti od vas? Koji je razlog da kupim token od tebe?”

Cuban vjeruje da će spajanja različitih protokola i blockchaina na kraju dovesti do konsolidacije kripto industrije, jer “to se događa u svakoj industriji”.

“Radije bih se dogovorio s nekim tko kaže ‘ajmo napraviti roll-up'”, Cuban je izjavio da bi podržao spajanje raznih blockchaina, zatvorio druge, a zatim premjestio aplikacije i zajednice na samo jedan i ponudio razmjenu tokena ili bridge korisnika sa zatvorenog blockchaina na novi, interoperabilni blockchain.

Cuban je rekao da ga posebno zanimaju DeFi tokeni povezani s ugljičnim kvotama koje burna kako bi nadoknadio svoj osobni ugljični otisak. Dodao je, iako nije svima stalo do nadoknade emisija ugljika, bio je to “najlakši način” u usporedbi s kupnjom ugljičnih kompenzacija od brokera, za koji tvrdi da su velika muka.

Ipak, na kraju je Cuban rekao da “svi oni imaju potencijal, zato su dobili sav ovaj novac, svi imaju razlog zašto misle da su bolji i da će uspjeti”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X