Market cap Bitcoina preko 500 milijardi dolara!

0

Cijena Bitcoina ne pokazuje znakove usporavanja ni nakon što se odbila od resistance razine na 28.400 američkih dolara. Bitcoin nastavlja svoj blistavi rast nakon blagdanskog vikenda, premašivši 27.000 dolara 27. prosinca. Ali još veća vijest je ta da je tržišna kapitalizacija Bitcoina prvi put premašila pola bilijuna dolara.

Tržišna kapitalizacija Bitcoina viša od 500.000.000.000 USD

Nova rekordna razina za Bitcoin dolazi manje od tri dana nakon probijanja resistance razine na 24.000 dolara. To također znači da se cijena Bitcoina sada udvostručila u posljednja dva mjeseca, a samo je u prosincu profit za BTC holdere gotovo 10.000 američkih dolara po tokenu.

Tržišna kapitalizacija Bitcoina sada također prelazi 510 milijardi dolara, što ga stavlja odmah ispod kompanija poput Berkshire Hathawaya čiji vlasnik Warren Buffett ne favorizira ovu kriptovalutu. Berkshire je deseta najveća tvrtka na svijetu. Bitcoin je također prije nekoliko dana nadmašio tržišnu kapitalizaciju giganta u svijetu plaćanja, VISAe!

Očekuje li nas korekcija ili nastavak bullish trenda?

Iznimni rast ovog vikenda stavio je cijenu Bitcoina iznad prosječne trend linije popularnog modela stock-to-flow (on je na oko 24.900 USD), koji predviđa cijenu od 100.000 dolara do prosinca 2021. godine.

Istodobno, čini se da je trenutni bullish ciklus drugačiji i lakše održiv nego onaj 2017. godine, s tim da mnogi trgovci očekuju velike bullish impulse tijekom sljedećih mjeseci. Razlozi za to su mahnitost institucionalne kupnje, jači temelji za rast, manje dostupna količina Bitcoina na burzama i još uvijek relativno mali interes retail kupaca. Mali interes retail kupaca je zanimljiva stavka, ali to možemo pripisati manjoj pokrivenosti u medijima u odnosu na bull run 2017. godine. 

Izvor: Google Trends

Međutim, to ne isključuje mogućnost velikih korekcija u kraćem roku, posebno jer se čini da cijena Bitcoina kreće prema sljedećoj velikoj psihološkoj resistance razini na 30.000 dolara.

Analitičari predviđaju da će ovaj bull market trajati znatno duže, te upozoravaju trgovce da ih kratke korekcije ne “izbace iz igre”. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X