Mazacoin – službena valuta “Lakota Nation”

0

Prošli mjesec sedam plemena “Lacota Nation” (Lakota Nacije) indijanskog rezervata iz South Dakote, SAD, prisvojilo je MazaCoin kao službenu valutu njihovih ljudi, odnosno građana. MazaCoin je altcoin varijacija Bitcoina koja je prilagođena za njihovu zajednicu. Ta nova virtualna valuta pridružuje se grupi već postojećih lokalnih altcoin projekata kao što je i brzorastući islandski Auroracoin. Ono što čini MazaCoin specifičnim jest da je Lakota Nacija tehnički suverena nacija unutar SAD, što znači da je ova valuta potpuno legalna.

U članku objavljenom na The Verge, spisateljica Adrianne Jeffries razgovarala je sa programerom i izvornim Indijancem Payu Harrisom koji vjeruje da će MazaCoin biti ključ jačanja statusa izvornih Amerikanca koji su trenutno marginalizirani po rezervatima.

Hoće li se MazaCoin pridružiti u redove Bitcoina, Litecoina i ostalih značajnijih Altcoinova? Vjerojatno hoće, ali za to će biti potrebno vrijeme. Čini se da Lakota plemena, iako podržavaju ideju u potpunosti, imaju jako malo mogućnosti u stvarnoj implementaciji njihove nove valute.

„Jasno je da postoji malo zbunjenosti oko toga što će točno MazaCoin učiniti po pitanju osiromašene Lakota Nacije. Kada sam kontaktirao glavešine plemena, odmah su me preusmjerili Harrisu te zasigurno postoji podrška za inicijativu. Ostala plemena u Americi također su kontaktirala Harrisa i iskazali podršku. Projekt je prošao zapaženo od strane FBI-a koji je kontaktirao Lakota predstavnika kako bi ga upozorio da Bitcoin i kriptovalute zapravo još nisu legalne.“ , napisao je Jasper Hamill, novinar Forbesa.

U trenutku ove priče MazaCoinom se trguje na Cryptsyu. Coinmarketcap.com trenutno je rangirao Mazacoin na 25 mjesto sa vrijednošću $0.0013 i ukupnom tržišnom vrijednošću u iznosu od $1,593,302 sa 119,835,000 MZC u opticaju.

 

Sources:

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X